Ahmet Adnan Saygun'un 'Viyolonsel İçin Partita' adlı eserinin teknik incelenmesi
Technical criticism of Ahmet Adnan Saygun's 'Partita For Violoncello'
- Tez No: 423350
- Danışmanlar: DOÇ. DR. LALE HUSEYNOVA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Müzik, Music
- Anahtar Kelimeler: Ahmet Adnan Saygun, Viyolonsel, Partita, Ahmet Adnan Saygun, Violoncello, Partita
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Cumhuriyet Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 74
Özet
Bu araştırmanın amacı, Çağdaş Türk Müziği alanında önemli çalışmalar yapmış, ülkemizde gelişen sanat akımına önemli katkılarda bulunmuş Türk bestecilerimizden Ahmet Adnan Saygun'un yazmış olduğu, daha önce incelenmemiş olan solo viyolonsel için“Partita”adlı eserinin incelenmesidir.Bu araştırma, bestecinin yaşamını, çalışmalarını ve“Solo Viyolonsel İçin Partita”nın teknik açıdan incelemesini kapsamaktadır. Araştırma için gerekli olan veriler kaynak taraması yolu ile elde edilmiş; kitap, bilimsel yazı, nota ve ses kayıtları incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to analyze Partita, an uninvestigated work of one of the very eminent Turkish composers, Ahmet Adnan Saygun, who made significant studies on the Contemporary Turkish Music and an important contribution to the developing art movement in our country. This study focuses on the life and works of the composer as well as the technical criticism of Partita for solo cello.The data is collected through literature review; books, scientific articles, score and sound records are surveyed.