Isı konveksiyon modelleri için kararlılık analizi
Stability analysis for a thermal convection
  1. Tez No: 423894
  2. Yazar: ERDENİZ BAYAZIT
  3. Danışmanlar: PROF. DR. FAHİR TALAY AKYILDIZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Boussinesq yaklaşımı, Yapısal kararlılık analizi, Reaksiyon katsayıları üzerinde sürekli bağımlılık, Boussinesq approach, structural stability analysis, Continuous dependence on the reaction coefficients
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 51
Özet
Bu tez dört bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde önemli tanım ve teoremler, bir akışkanın ivme alanı kütlenin korunumu ve lineer momentum diferansiyel denklemi, ınvıscıd akış Euler denklemi beş ana başlık altında incelenmiştir. İkinci bölümde problemin tanımı, moment denklemleri, kütle enerji ve tuz konsantrasyonunun korunumu denklemle ifade edilmiştir. Farklı değerler için ilk değer problemi hesaplanmıştır. Üçüncü bölümde bir takım önsel yaklaşımlar yapılmıştır. Ortaya çıkan lineer olmayan kısmi diferansiyel denklemlerin kararlılığı incelenmiştir. Dördüncü bölümde reaksiyon katsayıları üzerinde sürekli bağımlılık için başlangıç sınır şartları belirlenmiştir. Reaksiyon katsayıları üzerinde sürekli bağımsızlık kurulup, evrensel sonuçlara ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of four chapters. In the first chapter, important definitions and theorems, conservation of momentum of a fluid mass and differential equations of linear momentum, Euler equation of inviscid flow are analyzed under five main sections. In the second chapter, definition of the problem, the torque equations, mass energy and the conservation equation for the salt concentration was expressed. The initial value problem is calculated for different values. In the third chapter, some prior approaches have been made and the stability of the resulting non-linear partial differential equations were studied. In the fourth chapter, initial boundary conditions are determined for continuous dependence on the reaction coefficients. Continuous independence was established on the reaction coefficients and universal results have been achieved.