Manevi değerlerin oluşmasında etkili faktörler olarak aile medya ve okul
Family, media and school as effective factors in the formation of spiritual values
- Tez No: 429739
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SALİH AYDEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Sosyoloji, Religion, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Manevi Değer, Aile, Medya, Okul, Spiritual Values, Family, Media, School
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Harran Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Din Sosyolojisi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 114
Özet
Bu çalışma; Türk toplumunun önemli kilit taşlarından olup, manevi değerler üzerinde etkili faktörler olan aile, medya ve okulu ele almaktadır. Bunların manevi değerler üzerindeki etkilerinin tespit edilmesi amaçlanmaktadır. Araştırma; aile, medya ve okulun manevi değerlerin oluşmasında önemli faktörler olduklarını ve herhangi birinin diğerlerine göre daha etkili olduğu şeklinde bir saptamanın zor olduğunu göstermiştir. Ayrıca manevi yozlaşmanın önüne geçebilmek için her üç ögenin de aynı oranda önemli oldukları belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
This study examines family, media, and school as effective factors which are the corner Stones in Turkish society. It aims to find out their impacts on spiritual values. The research has showed that these three factors have important effects on the formation of spiritual values and that it is difficult to state that one factor is more effective than the other. In addition it has been underlined that these three factors are equally important in order to eliminate spiritual deformation.