Crystallizing an abstract
Özü kristalleştirmek
  1. Tez No: 432393
  2. Yazar: MELİSA KİNG
  3. Danışmanlar: ÖĞR. GÖR. SELİM BİRSEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: görmek, ışık, ufuk çizgisi, derin düşünme, zaman, zıtlıklar, samimiyet, seeing, light, horizon line, contemplation, time, opposites, intimacy
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Sabancı Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 56
Özet
Bu metin, Sabancı Üniversitesi'nde Master eğitimi aldığım süre içerisinde yaptığım resimlerin sözel bir yansımasıdır. Amacım çalışma sürecim ve esinlendiğim kaynaklar hakkında bilgi verebilmektir. Bütün resimlerin kendine özel bir teması ve ulaştığı/ulaşmayı hedeflediği farklı kanalları olmasına rağmen hepsi birbiriyle bağlantılıdır. Bağlantının temel sebebi kuşkusuz hepsinin benim tarafımdan yapılmış olması ve anısal özellik taşımalarıdır. Bu bağlamda onlara otobiyografik işler diyebiliriz. Bu yüzden onları anlatırken bir adım geriden gözlemlemeyi ve okura hayal edebilecek ya da kendiyle özdeşleştirebilecek bir alan yaratmayı umuyorum.
Özet (Çeviri)
This text is a verbal reflection of the works I had done during my MA education at Sabancı University. My aim is to give a brief idea of my working process and to spotlight my inspirational sources. Every painting has its own theme and different channels however they are all connected. Connection exists mainly because they are all made by me and they are like memoirs of mine. In that sense we may call them autobiographical works.That is why I would like to take one step back while examining them and leave space for the imagination and/or personification of the reader.