Bir yerel hizmet olarak deniz suyunun evlerde ve sanayide kullanımı
Using of sea water in household and industry as a local service
- Tez No: 432527
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. FETHİ GÜRÜN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
- Anahtar Kelimeler: Yerel Yönetimler, Deniz Suyunun Ayrıştırılması, Deniz Suyunun Doğrudan Kullanılması, Şehir Deniz Suyu Şebekesi, Local Government, Water, Separation Of Sea Water, Direct Use Of Sea Water, City Of The Sea Water Network
- Yıl: 2016
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 87
Özet
Küresel ısınma ve diğer etkenlerle birlikte Dünya'da ve Türkiye de su sıkıntılarının gün geçtikçe artığı gözlenmektedir. Bu sıkıntılara alternatif olarak insanoğlu yeni arayışlar içinde her zaman olmuş ve olmaya da devam edecektir. Ancak, insanlığın bilinçsiz bir şekilde su tüketmesi ve kirletmesi doğanın ve insanların kendi kendilerine sonunu hazırladığının bir göstergesi olmaktadır. İnsanoğlu bu problemleri aşmak için deniz suyunu doğrudan kullanarak doğadaki tatlı su azalmalarını engellemek ve daha uzun vadede tatlı su ihtiyacını karşılaması gerekmektedir. Deniz suyunun doğrudan kullanılması ise gerekli yasal düzenlemeler, şehir ve mesken şebekelerinin düzenlenmesi küçük çaplı atık su arıtım tesislerinin yapılması gerekmekte olup geleceğimize daha temiz içme suyu ve daha fazla döngüsü olan kullanma suyu bırakmamız mümkündür. Çocuklarımızdan emanet aldığımız geleceğimize daha temiz, daha kullanılabilir, daha düzenli ve sistemli bir su geleceği bırakmış oluruz.
Özet (Çeviri)
Along with other factors of global warming and water shortages in the world and in Turkey increasingly residue is observed. These troubles to seek as an alternative to the humanbeing has always been and will continue to be. However, the unconscious nature of humanity and consume water pollution and is an indicator of the end of prepared by the people themselves. Human beings to overcome these problems, directly using sea water and fresh water in nature, prevent decrement in the longer term, to meet the need for fresh water needs. If the necessary legal arrangements to be used directly in sea water, urban and residential networks the regulation of small-scale wastewater treatment facilities and clean drinking water must be made of the water cycle in the future more and more it is possible to leave. In the future our children entrusted we received a cleaner, more usable, more regular and systematic, she would be the future of water.