Compliance and gap analysis process management
Uyum ve boşluk analizi süreç yönetimi
- Tez No: 432793
 - Danışmanlar: PROF. DR. YAŞAR HOŞCAN
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
 - Anahtar Kelimeler: Boşluk Analizi, Standartlar, Direktif Bildirimi, Mühendislik Uyumluluk Yönetimi, Gap Analysis, Standards, Directive Statement, Engineering Compliance Management
 - Yıl: 2016
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: Anadolu Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 48
Özet
Bu tezde, Boşluk Analizi geliştirme süreci, şirketlerin gerçekleştirdiği kabul görmüş standartlar setine uyum sağlamak için fırsatlar yaratır. Ancak, şu anda bu süreç çeşitli şekillerde endüstriyel veya enerji şirketlerinin çoğunda kullanılır. Bu süreçte çeşitli alanlardan birçok mühendislik uzmanları yer almaktadır ve bu durumda çok disiplinli standart boşluk analizi süreç yönetimi zamanı daha da karmaşık olur. Böyle bir evrağın gözden geçirilmesinin tamamlanması, birimler arası evrak dolaşımı ve kişilerin her zaman müsait olamaması nedeniyle bir ay veya fazla sürebilir. Bu süreci yüksek kalite ile tamamlamak için mükemmel bir işbirliği, planlama ve performans yönetimi gerekmektedir ve bu doğrulama ve onaylamalarında bürokratik zincirler arasında kaybolmamasını sağlar. Deneysel sonuçlar, özellikle uygulanabilir standartlar veya teknik uygulamalar sayısı yüz üzerinde olduğunda bir süreci yönetmek için zaman kaybının, kesintisiz işlem ve zorluklar aracılığıyla önlenebileceğini göstermektedir. Bu metodoloji, Boşluk Analizi sürecinin tüm ana yönlerini birleştirmek ve süreç üzerinde otomatik kontrolü kolaylaştırmak için bilgisayar veri tabanı uygulamasında Boşluk Analizi sürecinin uygulanmasını tanımlar.
Özet (Çeviri)
In this thesis, developing Gap Analysis process creates opportunities to provide demonstration of compliance to the set of adopted standards the companies perform however currently, this process is used in the most of the industrial or energy companies by the various ways. It is involved many engineering specialists from various disciplines in this process and it is even more complicated when trying to manage a multi discipline standard gap analysis process. To complete review of such a document may take up to a month or more due to availability of people and document circulation between the departments. It is required a very well managed collaboration, planning and performance management in order to complete the process with high quality and ensures that the results are not lost among the bureaucratic chains of verifications and approvals. Experimental results show that we can solve a time consuming by straight through processing and difficulties to manage a process especially when the number of applicable standards or technical practices is over a hundred. This methodology describes the implementation of the Gap Analysis process in a form of a computer database application to incorporate all the main aspects of Gap Analysis process and facilitate automated control over the process.