'Hayat kaynağı Kur'an tefsiri', metodu ve konuları
'The source of life the Quran gloss', its methods and subjects
  1. Tez No: 438995
  2. Yazar: ESRA KÖSE UYANIK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HAKAN UĞUR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Kur'an, Tefsir, M. Sait Şimşek, Hayat Kaynağı Kur'an Tefsiri, Quran, Interpredation of the Quran, M. Sait Şimşek, The Source of Life The Quran Gloss (Interpretation)
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Tefsir Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 128
Özet
Bu çalışmada çağdaş tefsir akademisyenlerinden M. Sait Şimşek'in Hayat Kaynağı Kur'an Tefsiri adlı eseri metodu ve konuları itibariyle incelenmiştir.Çalışmamız giriş ve iki bölümden oluşmaktadır.İlk bölümde eserin genel özellikleri ve müfessirin Kur'an ve tefsir anlayışından bahsedilmiş, eser rivayet ve dirayet açısından ayrı ayrı ele alınarak müfessirin bu konudaki tutumu dile getirilmiştir. İkinci bölümde ise eserde yer alan konular, Kur'anî Terimler, Fıkhî, Tasavvufî, Kelâmî ve Çağdaş Açıklamalar olarak tespit edilmiş, bu başlıklar altında derlenmiş ve her bir konu ayrı ayrı ele alınmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, The Source of Life The Quran Gloss (Interpretation) written by M. Sait ŞİMŞEK is examined in terms of its methods and subjects. Our work consists of an introduction and two sections. In the first section, the general features of the work and the understanding of the glassator are mentioned regarding the Quran, the interpredation of Quran and the work is examined seperately in terms of rumors and wisdom. In the second part, the subjects which can be observed in the work has been categorized as, terms related to the Quran, Islamic Law, Islamic Mysticism, remarks and modern explanations, which has all been studied seperately.