Sosyo-ekonomik düzeyi düşük ailelerde kadınların aile içi şiddet algısı 'Kayseri örneği'
The perception of domestic violence of women from families of lower level socio-economic backraund 'The Kayseri̇ example'
  1. Tez No: 440119
  2. Yazar: GÜLİZAR AYÇA GÜRER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İBRAHİM MAZMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyoloji, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Şiddet, sosyo-ekonomik düzey, şiddet algısı, Kayseri ili, kadın ve şiddet, Violence, socio-economic level, the perception of violence, the province of Kayseri, woman and violence
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 132
Özet
“Sosyo-Ekonomik Düzeyi Düşük Ailelerde Kadınların Aile İçi Şiddet Algıları: Kayseri Örneği”adlı çalışma, şiddet ile sosyo-ekonomik düzey arasında bir bağlantı olup olmadığı ve sosyo-ekonomik düzeyi düşük ailelerde kadınların aile içi şiddet algılarının tespit edilmesi amacıyla yapılmıştır. Kayseri ilinde yaşayan sosyo-ekonomik düzeyi düşük ve yüksek toplam 235 kadınla birebir anket uygulaması yapılmıştır. Sosyo-ekonomik düzeyi düşük ailelerde kadınların aile içi şiddet algılarında sosyo-ekonomik düzeyi daha iyi olanlara göre farklılıkları tespit etmek amacıyla, toplamda kırk altı sorudan oluşan anket uygulaması yapılmıştır. Sosyo-ekonomik düzeyi düşük ailelerde kadınların aile içi şiddet algıları arasında sıkı bir bağ kurulamamakla beraber bazı anket sorularında sosyo-ekonomik düzeyin şiddet algısını etkileyebildiği sonucu çıkarılmaktadır..
Özet (Çeviri)
The perception of domestic violence of women from families of lower level socio-economic background: The study named“The Kayseri Example”was conducted with the aim of determining whether or not there is a link between the socio-economic level of families and the domestic violence. It was also to find if the perception of domestic violence of women from those families are affected by their lower level socio-economic life style. To this end, a survey was conducted on 235 women residing in the Province of Kayseri , who come from aforementioned family background. Although a tight link between the socio-economic level and the perception of domestic violence could not be established, some questions directed in the survey suggest that the former may affect the latter.