Ayakkabı üretiminde kullanılan yan sanayi ürünleri üzerine bir araştırma
A research over side industry products in the shoe manufacturing
  1. Tez No: 441343
  2. Yazar: ZEHRA TÜLEK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET ÖNER GEZGİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Giyim Endüstrisi, Clothing Industry
  6. Anahtar Kelimeler: Ayakkabı, Ayakkabı Üretimi, Ayakkabı Yan Sanayi, Tasarım, Footwear, Footwear Manifacturing, Footwear Components, Design
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Moda ve Tekstil Tasarımı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 126
Özet
Ayakkabı sektörü ülke ekonomisi açısından büyük önem taşıyan sektörlerden biridir. Ayakkabı yan sanayinin üretimi ana sanayinin üretimine bağlıdır ve ana sanayideki gelişme ve büyüme yan sanayiye olumlu etki etmektedir. Ayakkabı sektöründeki büyüme ana ve yan sanayinin uyumlu çalışmasına bağlıdır; çünkü, bu her iki sektörden birinin olmaması durumunda diğerinin yaşaması ve gelişmesi mümkün değildir.“Ayakkabı Üretiminde Kullanılan Yan Sanayi Ürünleri Üzerine Bir Araştırma ”başlıklı tez çalışmasının genel amacı, ayakkabı sektöründe yan sanayi sorunlarının araştırılması, gerek sektör ve gerekse bu konuda yapılacak çalışmalara yol gösterici bir yazın oluşturmaktır. Çalışmanın ikinci bölümünde sektörün tanımı ve kapsamı çerçevesinde ayakkabı yan sanayi ürünlerin sınıflandırılması yapılarak açıklanmaya çalışılmıştır. Üçüncü bölümde ise, yan sanayi ürünlerinin genel profilinin ortaya çıkarılması, ayakkabı üretiminde kullanılan yan sanayi ürünlerinin çeşitliliği, kalitesi, temini, üretim esnasında ve kullanımda karşılaşılan sorunların neler olduğunu belirlemek amacına yönelik olarak anket çalışması yapılmıştır. Bu doğrultuda rastlantısal olarak seçilen 31 işletme yetkilisine toplam 40 soru yöneltilmiştir. Alan çalışmasının örnekleminde sadece İstanbul ilinde bulunan işletmeler seçilerek, ayakkabı üretiminde kullanılan yan sanayi ürünleri üzerine bir durum tespiti yapılmıştır. Araştırmanın son bölümünde araştırma sonucu elde edilen bulgular ışığında işletmelerin kullandıkları yan sanayi ürünlerinin durumu ve sorunları tespit edilerek bir sonuca varılmıştır.
Özet (Çeviri)
Footwear industry in terms of the country's economy is one of the sectors of great importance. Footwear industry depends on the production of the main industrial production and home industry has a positive effect on the growth and development subsidiaries. Footwear industry growth depends on the harmonious work in main and side industry; because, in the absence of one of these two sectors of the other development depend on is not possible. The general aim in the title“A Research Over Side Industry Products In The Shoe Manufacturing”is investigation of shoe industry problem, need to be made about this sector and work is to create a guide to the type. In the second part of the study within the framework of the sector's definition and scope of the footwear industry made the classification of products tried to unravel here. In the third part General profile of the side industry products used in the manufacture of shoes side of industrial products assortment, quality, supply during production and in use in order to determine what the problems encountered in the survey. In this respect, a randomly selected a total of 40 questions were asked 31 business authority. Located just in the study area, in the province of Istanbul, the sample was selected businesses shoe-industry products used in the production of a due diligence. In the final part of the research, research findings from use of enterprises in the light industry products was to ascertain the status and issues a conclusion.