Yeni teknolojide algılanan fayda, algılanan keyif satın alma niyeti ve alışkanlıklar: GSM sektöründe bir uygulama
Perceived benefit and perceived pleasure, purchasing intention and habits for the new technology: An application for GSM sector
- Tez No: 441344
 - Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YAĞMUR ÖZYER
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: İşletme, Business Administration
 - Anahtar Kelimeler: Yeni Teknoloji, Algılanan Fayda, Algılanan Keyif, Alışkanlıklar, Satın Alma Niyeti, new technology, perceived usefulness, perceived pleasure, habits, purchase intention
 - Yıl: 2016
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 103
Özet
Sürekli gelişim içinde olan insan isteklerinin karşılanması amacı ile ticari şirketlerden ülkelerin yönetim sistemlerine kadar her alanda yenilikler yapılması zorunlu olmuştur. Yabancı dildeki karşılığı ile“inovation”bu yenilik anlayışının adıdır. Hemen her alanda yapılan yenilikleri kastetmesine rağmen inovasyon kelimesi ülkemizde genel olarak firmalar tarafından yenileştirilmiş bir ürünü anlatmak için kullanılmaktadır. Fakat inovasyon asıl olarak yeni bir ürün, hizmet sunumu, ya da üretim biçimini de kapsamaktadır. Firmalar inovasyonu piyasadaki rekabet şanslarını artırmak, şirketlerini büyütmek ve karlılıklarını artırmak için kullanırken düşünce alanındaki inovasyon toplumların ilerleme şansını artırmak için düşünce kuruluşları ve okullar tarafından kullanılır hale gelmiştir. İnovasyon ayrıca bu çalışmanın konusu olan teknolojik alanda yaşanan gelişmelere ve yeni teknolojik ürünlere de işaret etmektedir. Yeni teknolojilerin ve teknolojik ürünlerin meydana getirilmesindeki amaç ticari olarak karlılık getirecek satış grafiğinin yakalanmasıdır. Bu durumda çalışmada algılanan fayda, algılanan keyif, alışkanlıklar ve satın alma niyeti gibi argümanların iyi tahlil edilmesi gerekmektedir. Bu çalışmanın amacı da yeni teknolojilerin öncelikle 4.5 G teknolojisinin algılanan fayda ve algılanan keyif açısından satın alma niyetine ve alışkanlıklara etkisini açıklamaktır.
Özet (Çeviri)
Innovation in all area has been obligatory from the commercial companies to the administrative system of countries with the purpose of satisfying the people's demands ever-growing. The name of this sense of modernity is 'Innovation' in the foreign language. Even though it means the newness made in all areas, the innovation word, in our country, has been generally used to explain a production modernized by the companies. Actually, innovation involves a new production, service delivery, and manufacturing type. The companies are used the innovation to increase the competitive advantages in the market, to grow their company, and to increase the profitability. Innovation in the field of thought is used to increase the chance of development of societies by the think tanks and institutions. Innovation also refers to the technological developments and the premium products which are the subject of this study. The purpose of creating the new technology products is to make a profit. In this case, the arguments such as perceived usefulness, perceived pleasure, habits and the intention of buying needs proper analysis. The research objective is to try to understand the impact of the new technologies, primarily 4.5 G technology to the perceived usefulness, perceived pleasure, habits and purchase intention.