Gastruptiidae (Hymenoptera) faunası üzerine bir araştırma
An investigation on the Gastruptiidae (Hymenoptera) fauna
  1. Tez No: 442752
  2. Yazar: NURALİ PAŞALİ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET FARUK GÜRBÜZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Hymenoptera, Gasteruptiidae, Gasteruption, Fauna, Isparta-Türkiye, Hymenoptera, Gasteruptiidae, Gasteruption, Fauna, Isparta-Turkey
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
Bu çalışmada, Isparta ili ve ilçelerinde Gastruptiidae faunası türlerinin belirlemesi amaçlanmıştır. Nisan 2015 – Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen bu araştırma sonucunda; Gasteruption cinsine ait toplam 14 tür saptanmıştır. Bu türler; G. punctifrons van Achterberg, 2014, G. minutum (Tournier, 1877), G. undulatum (Abeille de Perrin, 1879), G. insidiosum Semenov,1892, G. freyi (Tournier, 1877), G. assectator (Linnaeus, 1758), G. hastator (Fabricius, 1804), G. merceti Kieffer, 1904, G. nigrescens Schletterer, 1885, G. schlettereri Magretti, 1890, G.scorteum van Achterberg, 2014, G.smitorum van Achterberg, 2014, G. variolosum (Abeille de Perrin, 1879), G.tournieri (Schletterer, 1885)'dir. Tespit edilen bu türlerin, sinonimleri, genel coğrafik dağılışı ve biliniyorsa konakları verilmiştir. Sonuç olarak 34 örnek teşhis edilmiş ve bunların 14 türe ait oldukları tespit edilmiştir. Ayrıca araştırma alanı için 12 yeni kayıt eklenmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study was to determine the Gasteruptiidae fauna of Isparta and it's vicinity. In consequence of this study implemented between April 2015 and October 2015, there were determined in total 14 species belonging to the Gasteruption. These species are: G. punctifrons van Achterberg, 2014, G. minutum (Tournier, 1877), G. undulatum (Abeille de Perrin, 1879), G. insidiosum Semenov,1892, G. freyi (Tournier, 1877), G. assectator (Linnaeus, 1758), G. hastator (Fabricius, 1804), G. merceti Kieffer, 1904, G. nigrescens Schletterer, 1885, G. schlettereri Magretti, 1890, G. scorteum van Achterberg, 2014, G. smitorum van Achterberg, 2014, G. variolosum (Abeille de Perrin, 1879), G. tournieri (Schletterer, 1885). The synonyms and general distribution of all species were given on the basis of literature, as well as known host information. In conclusion, this study for our country fauna Isparta and its surroundings, 14 species, in 34 of the total 12 samples were added to the new-location species.