Türkiye'de havacılık sektöründeki rekabet stratejilerinin geleneksel havayolu ve düşük maliyetli havayolu işletmeleri bağlamında karşılaştırması
Full service network carriers and low cost carriers comparison of competitive strategies in the context of the aviation sector in Turkey
  1. Tez No: 447930
  2. Yazar: SELÇUK KARABULAK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. A. ZAFER ACAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sivil Havacılık, Ulaşım, Civil Aviation, Transportation
  6. Anahtar Kelimeler: Rekabet, Havacılık, Geleneksel TaĢımacılık (FSNC), DüĢük Maliyetli TaĢımacılık(LCC), Competitiveness, Aviation, Full Service Network Carriers (FSNC), Low Cost Carriers (LCC)
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Okan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Lojistik Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 150
Özet
Bu çalışmanın ana amacı ülkemizde havacılık sektöründe var olan farklı havayolu firmalarının rekabete karşın yapılan düzenlemeler hakkında bilgiler verilmiştir. Çalışmanın sonunda elde etmiş olduğumuz bulgular sayesinde sektördeki firmaları incelemektir. Ayrıca sektörde var olan düşük maliyetli havayolu firmaları (LCC) ile geleneksel havayolu firmalarının (FSNC) rekabette nasıl farklılıklar sunduklarını incelemektir.Bu çalışmada geleneksel havayolu firması olarak Türk Havayolları ve düşük maliyetli havayolu firması olarak Pegasus Havayollarının yolcularına nasıl hizmetler sundukları ve pazardaki paylarını nasıl geliştirdikleri incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis provides a competition assessment of the Turkey domestic airline industry.We also look at what markets characteristics affect an airlines entry decisions and how this differs between LCC and FNSC.We also look at the what market's characteristics affect an airlines entry decisions and how this differs between low-cost and full-service carriers. It is conventional wisdom among informed observers of the Turkish airline industry that the passengers who fns like Turkish Airlines are significantly different from those who fly LCC like Pegasus airlines.