Türk Hava Kurumu'nun dış hedef kitle üzerindeki imajı
The image of Turki̇sh Aeronauti̇cal Associ̇ati̇on on external target groups
  1. Tez No: 447986
  2. Yazar: MEHMET PEKŞEN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ÖMER BAKAN
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Halkla İlişkiler, Public Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Kurumsal İmaj, Hedef Kitle, Türk Hava Kurumu
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Araştırma Yöntemleri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 163
Özet
Genel anlamda hedef kitlelerin organizasyona yükledikleri duygu ve düşüncelerin bütünü olan Kurumsal İmaj, kurum ve kuruluşların başarısına ve geleceğe yönelik planlamalarına yön vermektedir. Bu amaçla üzerinde önemle durulan bir konudur. Kurumsal imajın önemi kapsamında başlatılan Türk Hava Kurumu'nun dış hedef kitle üzerindeki imajı konulu çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Bunlar; imaj ve kurumsal imaj, Türk Hava Kurumu ve dış hedef kitle göz önüne alınarak Türk Hava Kurumu'nda imaj oluşturmaya yönelik çalışmalar ve Türk Hava Kurumu'nun kurumsal imajına yönelik alan araştırmasıdır. Araştırmadaki temel amaç, havacılık tarihinde önemli bir yeri ve Türkiye Cumhuriyetinin toplum yararına faaliyet gösteren en eski sivil toplum örgütlerinden biri olan Türk Hava Kurumu'nun dış hedef kitleleri üzerindeki imajının incelenmesidir. Bu kapsamda yapılan alan araştırması ile Ankara ili merkez ilçelerinde ikamet eden 450 kişiye anket uygulanmış, elde edilen veriler SPSS programı ile analiz edilmiştir. Elde edilen istatistiksel veriler kapsamında, dış hedef kitle üzerinde en yüksek olumlu imaj görsel göstergeler faktörüne ilişkin bulunmuştur. Takiben kurumsal davranışın dış hedef kitle üzerinde yüksek düzeyde olumlu görüşler oluşturduğu gözlenmiştir. Kurumsal iletişime ilişkin olumlu imaj algısının ise orta düzeyde olduğu belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
Corporate image, in general target groups overall feelings and considerations about Corporation, is one of the significant subjects of public relations. Initiated against the importance of corporate image, this thesis about corporate images of Turkish Aeronautical Association on external target groups, contains three chapters; image and corporate image, studies in order to develop image within Turkish Aeronautical Association considering Turkish Aeronautical Association on external target groups, field survey related to corporate images of Turkish Aeronautical Association. Main objective of this thesis is to analyse the corporate images of Turkish Aeronautical Association, which has a highly significant role throughout aviation history and among one of the first public spireted Non-Governmental Organization (NGO), on external target groups. With the field survey being done in this regard, the questionnaire has conducted over 450 people who lives in Ankara and the findings has analyesed by using SPSS programme. Considering statistical findings, the most concrete image on external target groups about Turkish Aeronautical Association is related to visual signs factor. Afterwards it is determined that corporate behaviour develops positive attitudes on external target groups againsts Turkish Aeronautical Association. Positive perception against corporate communication of Turkish Aeronautical Association is determined to being moderate on external target groups. KEY WORDS: Corporate Image, Target Group, Turkish Aeronautical Association.