Türkiye'de çocuk işçiliğinin ulaştığı boyut ve mücadele politikaları: SDÜ MYO öğrencileri üzerine bir uygulama
University of Suleyman Demirel, Institute of Social Science, Department of labour economics and industrial relations
- Tez No: 453301
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA ÖZTÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Labour Economics and Industrial Relations
- Anahtar Kelimeler: Çocuk İşçiliği, Yoksulluk, Çocuk İşçiliği ile Mücadele
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 118
Özet
Çalışan çocuklar gelişmiş ve gelişmekte olan tüm ülkelerin sorunudur. Çocukların büyük bir bölümü düşük ücretlerle, ihmal ve istismar içeren güç koşullarda ve uygun olmayan işlerde çalışmaktadırlar. Nedenleri ne olursa olsun çocukların çalışma hayatında yer almaları, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini olumsuz olarak etkileyebilmekte, fiziksel gelişme sürecini henüz tamamlamamış olan çocukların çalışma hayatında karşılaştıkları riskler de çalışma süreleri ve çalışma şartlarına bağlı olarak değişmektedir. Bu çalışmanın amacı; çocukları emek arz etmeye zorlayan sebepler ile işverenlerin emek taleplerini neden çocuklara yönelttikleri konusuna açıklık getirmek, Türkiye'de çocuk işçiliğinin ulaştığı boyutu ele alarak çocuk işçiliği ile ilgili mücadele politikalarını göz önünde bulundurmak ve çocuk işçiliği sorununa çözüm önerileri sunmaktır.
Özet (Çeviri)
Child Labour is the problem of developing countries in the advanced visited all . A large part of children with low wages, including a visit in difficult conditions we have neglected abuse are working unsuitable work. Why do whatever to take place in the life of children's work can negatively affect physical and mental development , the risks they face in working life of children who have not yet completed the physical development process also varies depending on the working hours and working conditions .With this study, labor supply analyzing children with challenging reasons why the labor demands of employers in their visit to clarify the subject turned to the problem of child labor is to provide children solutions. Key World : Child Labour, Poverty, Combatting Child Labour.