Cumhuriyet Döneminin kadın hakları ışığında öncü Türk kadın ressamlar
Leading Turkish women painters in the light of women's rights in the Republican Period
  1. Tez No: 454715
  2. Yazar: GÜLÇİN EROĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. NAZAN ERKMEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Sanat Tarihi, Fine Arts, Art History
  6. Anahtar Kelimeler: Turkish women, Art, Women's Rights, Plastic Arts etc
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Doğuş Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Plastik Sanatlar Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 101
Özet
“Türk Kadının toplumdaki yeri yüksektir, şereflidir. Şuna inanmak gerekir ki, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir.”diyen Yüce Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk, kadının toplum içinde önemini, saygınlığını, varlığını, bilgi ve kültür alanında ilerlemesini ön planda tutmuş. Türk kadının uluslararası uygarlık seviyesinde yükselmesini amaç edinmiştir.Kadın, doğanın ve sosyal toplumun en önemli aynasıdır. Kadın, renkli, solmayan, güzel ve temiz kokan bir çiçektir. Yeni bir cana yaşam bağışlayan eşsiz bir varlıktır. Kadın, topluma ışık yayan bir güneştir. Kadın, karanlıktan aydınlığa geçiştir. Kadın, dünyadaki bütün güzelliklerin eseridir. Kadının topluma faydalı insanlar yetiştirme görevine üstlenmiş anadır.Tüm engellerin çıkış yolu Cumhuriyet Döneminin Öncü Türk Kadınların sanat tarihine adını yazdırmış olmaları açısından önem taşımaktadır. Anahtar Kelime: Türk Kadını, Sanat, Kadın Hakları, Plastik Sanatlar, v.s.
Özet (Çeviri)
“The place of Turkish women in society is high, it is honorable. We must believe that everything we see in the face of the world is the work of a woman. ”Supreme Leader Mustafa Kemal Atatürk kept the importance of women in society, their prestige, their existence, their advancement in the field of knowledge and culture. It aims to raise Turkish women at the level of international civilization. Women are the most important mirror of nature and social society. The woman is a colorful, non-fading, beautiful and clean-smelling flower. A new cana is a unique asset that forgives life. The woman is a gathering sun that emits light. The woman transitions from darkness to lightness. Woman is the work of all the beauty in the world. It is important for women to have the task of raising people who are gathering and benefiting. The way out of the obstacles is important in terms of having written the name of the art history of the Leading Turkish Women of the Republican Period