Siyasi partilerin Y nesli ile bağ kurmada sosyal medya kullanımı üzerine bir çalışma
Political parties' using of social media for forming brand engagement with generation Y
  1. Tez No: 454716
  2. Yazar: AYTAÇ TERECİ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ŞAHVER OMERAKİ ÇEKİRDEKÇİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, İletişim Bilimleri, İşletme, Political Science, Communication Sciences, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: çevrimiçi tüketici marka bağı oluşturma, sosyal medya, siyasi partiler, online consumer brand engagement, social media, political parties
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Doğuş Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 119
Özet
Günümüzde, geleneksel olmayan medya araçlarının etkisinin ve Y nesline mensup seçmenlerin artışı söz konusudur. Bu araştırmanın amacı dünyada ve ülkemizde gitgide gelişmekte olan sosyal medya üzerinden siyasi partilerin Y nesli ile nasıl online bağ kurduğunu incelemekti. Araştırma için farklı veri toplama yöntemleri kullanılmıştır. Değişik siyasi partilerin sosyal medya yönetimleri incelenmiştir. Y nesli ile bağ kurmayı hedefleyen bir siyasi parti seçilmiştir ve nitel araştırma yöntemleri kullanılarak seçmenlerin siyasi partiler ve diğer seçmenler ile sosyal medya aracılığıyla etkileşimleri incelenmiştir. Araştırmanın bulguları siyasi partilerin sosyal medyayı tercih etmesinin Y nesli ile bağ kurmada olumlu etkisi olduğu gözlemlenmiştir. Çalışma teorik olarak online bağ kurmanın üç boyutunun literatürde ilk defa siyasi partiler içinde nasıl uygulanabileceği gösterilmiştir. Siyasi partilerin sosyal medya kullanımlarında Y nesli ile kurabilecekleri bağa ilişkin önerilerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
Nowadays, the influence of non-traditional media vehicles and the increase in the number of Y generation voters are inevitable. The objective of this research is to examine how social media enables political parties to connect with generation Y voters. Different data collections methods were employed for this purpose. Initally, the social media accounts of various political parties ware examined. Then by employing qualitative data collection methods a political party was selected, which aimed to connect with generation Y voters using social media, to investigate the interactions of consumers both with the political party and the other voters. The findings of the research show the positive influence of social media for forming brand engagement with generation Y. Theoretically the three dimensions of consumer brand engagement are examined for the first time in the context of political parties. The study also shows the implications of this research for political parties that want to create an online consumer brand engement with generation Y.