Sosyal dışlanma karşısında eşcinsel kimliğin kurulumu
Installation of homosexual i̇ndendty in the face of social exclusion
- Tez No: 456664
- Danışmanlar: DOÇ. DR. AHMET ZEKİ ÜNAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sosyoloji, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Eşcinsellik, Kimlik, Sosyal Dışlanma, Homosexuality, Identity, Social Exclusion
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 120
Özet
Bu tez çalışması eşcinsellik konusunu toplumsal kimlik ve sosyal dışlanma olguları ekseninde ele almıştır. Çalışmanın amacı eşcinselliğe yönelik dışlanma pratiklerinin nasıl ortaya çıktığını ve bu pratiklerin nasıl ve hangi toplumsal kurumlarla birlikte sürekli olarak yeniden inşa edildiğini anlamak ve aktarmaktır. Eşcinselliğe yönelik dışlamayı farklı yönleriyle ele alan bu çalışmada eleştirel bir yaklaşımla egemen cinsiyet/cinsellik söylemi üzerinden hareket edilmiştir. Bu nedenle çalışma, amaç ve yaklaşım tarzına uygun olarak çalışma, Queer teori çerçevesinde şekillenmiştir
Özet (Çeviri)
This thesis study deals with the matter of homosexuality in terms of gender and social exclusion facts. The aim of the study is, to understand and transmit how practices of social exclusion come in sight and how they are reconstructed with which social institutions continuously. In this study, that handles social exclusion oriented to homosexuals from different aspects, it is conducted from the hegemon gender/sexuality discourse via a critical approach. Therefore, the subject matter takes form within the frame of Queer Theory, properly the style of aim and approach