Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlarının Kastamonu gezileri
Kastamonu trips Of The Presidents Of Turkish Republic
  1. Tez No: 457418
  2. Yazar: EMİNE PÜR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET SERHAT YILMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tarih, History
  6. Anahtar Kelimeler: Kastamonu, Gazi Mustafa Kemal, İsmet İnönü, Celal Bayar, Cevdet Sunay, Kenan Evren, Abdullah Gül, Kastamonu, Gazi Mustafa Kemal, İsmet İnönü, Celal Bayar, Cevdet Sunay, Kenan Evren, Abdullah Gül
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kastamonu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 184
Özet
Araştırmanın konusu; Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanlarının Kastamonu gezileridir. Bu çalışmada cumhurbaşkanlarının niçin Kastamonu'ya geldikleri, gezi ile ilgili bilgiler ve o günler hakkında siyasî, sosyal, kültürel, eğitim ve ekonomik durum hakkında bilgiler yer almaktadır. Bu çalışma söz konusu dönemlerde yaşanan olayları anlatması, geçmişe ışık tutması, Kastamonu tarihini aydınlatması ve Kastamonu'nun yakın geleceğine yönelik sosyal ve ekonomik planların yapılmasına katkı sağlaması açısından önemlidir. Kastamonu'yu cumhurbaşkanlarından Mustafa Kemal Paşa, İsmet İnönü, Celal Bayar, Cevdet Sunay, Kenan Evren ve Abdullah Gül ziyaret etmiştir. Cumhurbaşkanları ziyaretleri sırasında şehir merkezi ve ilçelerde incelemelerde bulunarak halkın sorunlarını dinlemiştir. Yapılan bu çalışma, 1923 ve 2015 yılları arasındaki cumhurbaşkanlarının Kastamonu gezilerinin toplu olarak görülmesini sağlamaktadır.
Özet (Çeviri)
The subject of this study is the trips of the presidents of the Turkish Republic to Kastamonu. This study includes the presidents of the Turkish Republic visiting Kastamonu, the reason for which they visited Kastamonu, the information about the trips and political, social, cultural, educational, and economical situation of those days. The study is important because it explains the events of thosse periods, sheds light to the past and the history of Kastamonu, and contributes to the near future of Kastamonu and to conductinf the social and economic plans about Kastamonu. Among the presidents, Mustafa Kemal Paşa, İsmet İnönü, Celal Bayar, Cevdet Sunay, Kenan Evren and Abdullah Gül visited Kastamonu. During their visits, the presidents examined the city centre and the towns and paid attention to the problems of the public. This study provides an overall information of all the visits of the presidents to Kastamonu from 1923 to 2015.