Design and improve fire truck turntable ladder
Hareketli merdivenli itfaiye araçlarının tasarımı ve geliştirmesi
  1. Tez No: 457473
  2. Yazar: NOUR ABUHEMEIDA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA ÖZAKÇA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: turntable ladder, platform, working range, SAP2000, curve fitting, turntable ladder, platform, working range, SAP2000, curve fitting
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 68
Özet
ÖZET DESIGN AND IMPROVE FIRE TRUCK TURNTABLE LADDER ABUHEMEIDA, Nour Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Danışman: Prof. Dr. Mustafa ÖZAKÇA Eylül 2016 53 sayfa Hava merdiveni için daha iyi bir örnek alabilmek için, ekipman modelinde muhtemel arıza olup olmadığını kontrol etmek son derecede önem taşımakta, bileşenlerde olası arıza merdiven malzemesinin aşınmasından meydana gelebilir, veya sonuç olarak kafeste düşük başarısızlık aşırı yükleme ve kötü tasarım sebeblerinden oluşabilir. Ekipmanda olası başarısızlığı kontrol etme ihtiyacı, model analizini ve önerilen modelin mevcut parametrelerini uygun hale getirilmesinin yaklaşımını, veya TS EN 14044+A1 Türk ve Avrupa standartlarına dayalı modelin tasarımında yeni bir yaklaşımın itfaiye kullanımı için yüksek artış hava aletleri - sıralı hareketlerle döner merdivenler oluşturulmasını çağrıstırıyor. Bu yaklaşım, rakamların denetimini ve model tasarımının başarısızlık durumunda ve model tasarımını beraberinde getirecektir. Başlangıç modelinde elde edilen veriler analiz edilmiş ve SAP 2000 yazılımında benimsenen sonlu unsur metodu ile kontrol edildi. Bu yaklaşım, modelde olası arızaların tümünün kontrolünü sağliyor ve bunun yanında bu modelin optimum kullanımı için olası ulaşılabilir şartları ve koşulları meydana getiriyor. İlk modelin sonuçlandırılması üzerine, hava merdiveni ile ilgili daha verimli tasarım ve geniş çalışma aralığı kazanmak için bir kaç değişiklik ve iyileştirmeler uygulanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND IMPROVE FIRE TRUCK TURNTABLE LADDER ABUHEMEIDA, Nour M.Sc. in Civil Engineering Supervisor: Prof. Dr. Mustafa ÖZAKÇA September 2016 53 pages In getting a better model for aerial ladder, the need to check for possible failure in the model of the equipment is paramount, as failure in the components might result due to fatigue in the material of the ladder, or as a result of poor failure of the truss due to over loading and poor design. The need to check for possible failure in the equipment calls for an approach that will analyse the model and optimize the existing parameters of the proposed model, or creating a new approach in the design of the model based on the Turkish and European standards TS EN 14044+A1“for High rise aerial appliances for fire service use – Turntable ladders with sequential movements”. This approach will bring about checking the figures and the design of the model in terms of the failure and the model design for the system. The data from the initial model was analysed and checked through the finite element method adopted in SAP 2000 software. This approach is used because it brings about a total check of possible failures in the model, and it comes up with a possible attainable terms and conditions for the optimum utilization of the model. Upon finalizing the initial model, a couple of changes and improvements was applied as an effort to get more efficient design and gain wider working range for the aerial ladder.