Advanced driver assistant system: A simulation of pedestrian tracking and detection system
Gelişmiş sürücü destek sistemi: Yaya takip ve algılama sistemi simulasyonu
  1. Tez No: 457641
  2. Yazar: MUSTAFA EMRE CANSEV
  3. Danışmanlar: PROF. DR. REMZİ YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Otomotiv elektroniği, güvenlik sistemleri, frenleme sistemleri, ADAS, sensor ve aktuatörler, yaya algılama ve tespit, Automotive electronics, safety system, braking system, ADAS, sensor and actuator, pedestrian tracking and detection system
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 216
Özet
ADVANCE DRIVER ASSISTANT SYSTEM: A Simulation of Pedestrian Tracking and Detection System ÖZET Bu araştırmada, genel otomotiv elektronik sistemleri, otomotiv güvenlik sistemleri ve gelişmiş sürücü destek sistemleri tanıtıldı. Ayrıca, ADAS sistemlerinden olan yaya algılama ve tespit sistemi simülasyonu yapılmıştır. Bu çalışmayı yapmamızın ana sebebi, otomotiv endüstrisinin, elektronik sistemlerin gelişmesi ile beraber daha çok gelişim göstermesidir. Bu tezde hedeflerimden biri geniş literatür araştırması yapmaktır. Böylece, bu araştırma 21. yüzyılın başlarına kadar otomotiv teknolojisindeki gelişimi gösterecektir. Bu araştırma hem otomotiv elektronik sanayisinin anlaşılmasını hemde otomotiv sanayinin gelecekteki gelişiminin anlaşılmasını kolaylaştırılması açısından yararlı bir referans nokta olacaktır. Bu tezde, otomotiv elektronik sistemleri araştırmacı tarafından kısaca değerlendirildi. Tezin temel amacı elektronik sistemlerin mimarisini ve mevcutta kullanımlarını tanıtmaktır. Önde gelen ülkelerin mevzuatında yol kazalarının sebep olduğu zayiatı azaltmak amacıyla güvenli araç ve yolların inşa edilmesinde otomotiv elektroniğine gerek duyulmuştur. Araç dizaynını, kontrol sisteminin oluşturulmasını ve tüm otomotiv sistemlerinin iyi bir şekilde işleyebilmesini etkileyen birçok faktör vardır. Örneğin, otomotiv kontrol sistemlerinde birçok algoritma kullanılabilir. Ancak, bu sistemler hata kabul etmediğinden dolayı, kullanılan algoritmanın hatasız olması gerekmektedir. Çünkü herhangi bir hata durumda, ölümcül kaza riski artmaktadır. Bu tezde riskli ve risksiz otomotiv elektronik sistemleri incelenmiştir. Ve bu sistemlerin nasıl çalıştığını ve teknolojik alt yapılarını göstermek hedeflenmiştir.
Özet (Çeviri)
ADVANCED DRIVER ASSISTANT SYSTEM: A Simulation of Pedestrian Tracking and Detection System ABSTRACT In this research, I introduce general automotive electronic systems, automotive safety systems and advanced driver assistant systems. Additionally, pedestrian tracking and detection system, is one of the ADAS systems, are simulated. The main reason why I got interested in this study is automotive industry`s showing progress more with the development of electronic systems. One of my objective is to make extensive literature research in this thesis. In this regard, this research will show the development of automotive technology from the beginning of the 21st century. This research will be helpful reference point for the field not only in terms of understanding the automotive electronic industry but also in terms of facilitating to understand the future developments of the automotive industry. In this study, the automotive electronic systems are evaluated briefly by the researcher. The main purpose of this thesis is to introduce architecture of electronic systems and use of them in present. Desire to make safer vehicles and to build safer roads aiming to reduce the number of casualties caused by the traffic accidents, and the legislative arrangements prepared by the leading countries are the incentives for the demand of Automotive Electronics. There are many factors that have influence on designing a vehicle, creating the controlling system and the well functioning of whole system in an automotive. For instance; many types of algorithm can be used in the controlling systems of the automotive. Hovewer, these systems do not accept any failure, because of that algorithm used in the systems must be error-free algorithm. Because, in case of any error, the risk of the fatal accident increases. In this study, risky and riskless automotive electronic systems were examined. And it is targeted to show how these systems work and what their technological infrastructures are.