Aytunç Altındal'ın eserlerinde Hristiyanlık
Christianity in Aytunç Altındal's works
  1. Tez No: 459799
  2. Yazar: LALE KILINBOZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. KEMAL POLAT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Aytunç Altındal, Hristiyanlık, papalık, Kilise, gizli örgütler, Aytunç Altındal, Christianity, papacy, Church, Christian‟s secret organizations
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 124
Özet
Bu çalışmada Batı ile Doğu kültürlerini ileri derecede tanıyan ve kaynaştıran; din, tarih ve politika alanlarında faaliyet göstermiş, din bilimci, gazeteci, araştırmacı ve yazar olarak; dinler ve felsefe hakkında birçok eser vermiş olan Aytunç Altındal'ın hayatı ve Hristiyanlıkla ilgili bilgi ve görüşleri yer almıştır. Görüşlerinde Vatikan ve Papalığa eleştirilerde bulunmuş, Hristiyan tarikatlarından ve Vatikan'ın gizli ilişkilerinden ve ilişki içinde olduğu gizli örgütlerden bahsetmiştir. Görüş ve eleştirilerinden dolayı pek çok tehditle karşılaşmıştır. Tez giriş ve üç bölümden oluşmaktadır. Giriş'te konunun önemi, tez olarak seçilmesinin sebepleri ve çalışmada takip edilen yöntem üzerinde durulmuş, Altındal'ın hayatı ve eserleri hakkında genel bilgi verilerek bir çerçeve oluşturulmaya çalışılmıştır. Birinci bölümde Altındal'da Hristiyanlık tarihi, Hristiyanlık teolojisinde inançlar, İsa ile ilgili kavramlar, Hristiyanlığın bazı ileri gelenleri, Hristiyanlık ve sosyal konulardan bahsedilmiştir. İkinci bölümde Altındal'ın papalık, Vatikan, Vatikan'ın otorite kaynağı ve gizli ilişkileri ile Avrupa Birliği hakkındaki görüşleri aktarılmıştır.Üçüncü bölümde Altındal'da Hristiyan mezhepleri, tarikatları ve gizli örgütlerine dair bilgi ve görüşleri aktarılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, the life of Aytunç Altındal who knows and integrates East and West cultures at an advanced level,and was activate in the fields of religion, history and politics and has many works about religions and philosophy as a theologian, journalist, researcher and writer; and his knowledge, opinions releated to Christianity are involved. He criticizes Vatican and papacy in his opinions and mentions Christian sects and secret relationships of Vatican is involved. He faces lots of threats because of his opinions and criticisms. The thesis comprises of the introduction and three parts. In the introduction part, a frame is tried to be created by laying emphasis on the importance of the subject, the reasons for being selected as thesis and the method which is followed in the study and by giving general information about Altındal's life and his works. In the first part, Altındal's opinions about Christian history, beliefs in Christian theology, concepts releated to Jesus, some of the leading Christians, Christianity and social issues are mentioned. In the second part, Altındal's opinions about papacy, Vatican, Vatican's authority resource and its secret relationships and European Union are transferred. In the third part, Altındal's knowledge and opinions related to Christian sects, cults and its secret organizations are transferred.