Traffic sign detection and recognition
Trafik işaretleri bulma ve tanıma sistemi
  1. Tez No: 463082
  2. Yazar: SARDAR RAMADHAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. BURHAN ERGEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Recognition of traffic sign, detection of traffic sign, color segmentation, HSV, blob analysis, Recognition of traffic sign, detection of traffic sign, color segmentation, HSV, blob analysis
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 60
Özet
OZET Sürücülere navigasyon, güvenlik ve uyarı işaretleri gibi yol işaretleri ile önemli bilgiler verilebilir, bu nedenle bu günlerde otomatik işaretleme ve algılama için bilgisayar tabanlı sistem popülerdir. Ttrafik işareti algılama ve tanıma tasarımı, ulaşım sistemlerine yardımcı olmak için bilgisayar sistemleri kullanilabilir. Bir yolda trafik işaretlerinin bir otomatik algılama sistemi ile donatılmış kameralar gibi robotik yardım eklemek çok yararlı olacaktir. Bu araştırma tezi, trafik işaretini tanımak ve tespit etmek için bir genel bakış ve bazı teknikler sunar. Bu tezde, trafik işaretlerini trafik akışına özerk bir şekilde algılayıp algılayabilen bir Blob analizi yöntemi kullanan bilgisayarlı bir sistem oluşturulmuştur. Bu tez çalışmasında, uygulanan yaklaşımın güvenilirliği gösterilmiş ve deneysel sonuçları ile başarımı sunulmuştur. Sonuç olarak aktıf olarak kullanılan trafik işaretleri için mükemmel olmasa bile, daha az benzerlik gösteren farklı işaretler dizisi kullanmak tanıma oranını büyük ölçüde artırabilir. Gelecekteki taşımanın özerk araçlarla yapıldığını varsayarsak, kullanılan işaretler kesinlikle insan tarafından algılanabilmesi için değil kolay tespit edlebilir ve tanınabilir olacaktır
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Important information can be provided to the drivers by the signs on the road like navigation, safety and warning thus computer based system for automatic recognition and detection of road sign grow popular these days. Designing a traffic sign detection and recognition use computer capabilities to aid the transportation systems can be very useful it is also possible to add robotic assistance like cameras that are equipped with an auto detection system for traffic signs on the road. This research thesis presents an overview and some technique for recognition and detection of traffic sign, in practice we have implemented Blob Analysis as our method for constructing a computerized system that can traffic signs recognize and detect in an autonomous manner from images that are fed to the system. In this paper we will explain how the implemented approach can be reliable and we will demonstrate the process and experimental results found in the process of implementation. Even if the results are not perfect for the present traffic signs, using a different set of signs with fewer similarities between could greatly improve the recognition rate. Supposing that the future transportation is done with autonomous vehicles, certainly the used signs will be made to be easily detected computationally and not specifically for the human vision.