Kısa film yapımında dijital teknolojilerin kullanımı
The use of digital technologies in short film making
- Tez No: 464403
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALİ MURAT KIRIK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Radyo-Televizyon, Sahne ve Görüntü Sanatları, Radio and Television, Performing and Visual Arts
- Anahtar Kelimeler: Kısa film, Analog Teknoloji, Dijital Teknoloji, Film yapımı, Short Film, Analog Technology, Digital Technology, Filmmaking
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Marmara Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Radyo Televizyon ve Sinema Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Radyo Televizyon Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 118
Özet
Film üretiminin gerçekleşmesinde gerekli olan ekipmanların gelişen teknolojiye bağlı olarak yenilenmesiyle birlikte kısa zamanda biçim ve içerik olarak iyi filmler çekmek mümkün hale gelmiştir. İlk dönem film üretim olanaklarına göre maliyet açısından ucuzlayan teknik aygıtların yaygınlaşması ve internet teknolojisinin ulaşılabilir hale gelmesiyle kısa film üretiminde de artış yaşanmıştır. Sinemaya ilgi duyan herkes dijital ekipmanlar aracılığı ile fikirlerini görsel olarak somutlaştırmış, internet aracılığı ile kendine küresel bir izleyici kitlesi yaratabilmeyi başarmıştır. Sonuç olarak film yapımın dijital imkanlarla kendini yeniden üretmesi bu sayede de kısa filmlerin artarak yaygın hale gelmesi ile birlikte film üretimi dijital bir çağ atlayarak kendi dinamiklerini yeniden oluşturmakta ve sınırları olmayan bir dünyaya doğru evrilmektedir.
Özet (Çeviri)
It is possible to make qualified films in terms of content and style in a short time after the innovation of the necessary equipments in filmmaking in accordence with the developing technology. Internet accessibility and low cost technical equipments lead to an increase in the number of short filmmaking. Those who are isterested in cinema are able to embody their images visually thanks to digital equipments and create a wide audience thanks to the Internet. To sum up, after reproduction of the filmmaking by means of digital facilities and the increase in the number of the short films, filmmaking step into a new age, form new Dynamics and evolve into a limitless world.