Örgütsel bağlılık ile çalışanların motivasyonu arasındaki ilişki: Elazığ ili banka çalışanları üzerine bir uygulama
The relationship between organizational commitment and employee motivation: A practice on bank employees in Elazığ
- Tez No: 464577
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MUHAMMET DÜŞÜKCAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Örgütsel Bağlılık, Motivasyon, Çalışan Motivasyonu, Organizational Commitment, Motivation, Employee Motivation
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 117
Özet
Bu çalışma, Elazığ İli Merkez İlçesinde yer alan Özel ve Kamu Banka çalışanlarının motivasyon seviyelerinin, çalıştıkları bankaya karşı duydukları örgütsel bağlılık seviyeleri üzerinde etkisi olup olmadığını tespit etmeyi hedeflemiştir. Öncelikli olarak araştırma konusuyla ilgili kuramsal bilgiler sunulmuştur. Uygulama bölümünde, yazında kullanılan ölçekler yardımıyla hazırlanan ölçüm aracı sayesinde, çalışmaya konu olan banka çalışanlarının motivasyon ve örgütsel bağlılık seviyeleri ölçülmüş ve demografik özelliklere göre farklılaşıp farklılaşmadığı konusunda analizler yapılmıştır. Araştırma sonucunda, araştırmaya konu olan özel ve kamu banka çalışanlarının motivasyon seviyelerinin çalıştıkları bankaya karşı örgütsel bağlılık seviyeleri üzerinde oldukça zayıf bir etkisi olduğu ve birtakım demografik özelliklere göre anlamlı ölçüde farklılaştığı ortaya çıkarılmıştır.
Özet (Çeviri)
This work aims to determine whether the motivation levels of Private and Public bank personnel in central district of Elazığ Province have an effect on their organizational commitment to the bank they work for. Initially, theoretical information related to the study is summarized. In practice chapter, the motivation and organizational commitment levels of the bank personnel subject to the study is measured and analyzed whether there is a difference or not with demographic characteristics by the measurement tool prepared as the scales required. In consequence of the study, the motivation levels of the Private and Public bank personnel have a quite low effect on their organizational commitment levels and some significant differences are ensued according to some demographic characteristics.