Kısa konsol ve yumuşak katlı yapılarda güçlendirme
Strengthening the console and soft-Storey Building in brief
- Tez No: 465161
- Danışmanlar: PROF. DR. CELALETTİN KOZANOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Güçlendirme, Mühendislik, Deprem, Hasar, Statik, Davranış, Strengthening, Engineering, Earthquake, Damage, Static, Behavior
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Celal Bayar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yapı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 74
Özet
Yapılan bu Tezde İnşaat Mühendisliği Uygulamaları Projesi kapsamında GÜÇLENDİRME konusuna geniş kapsamlı olarak değinilmiş bilgi verilmeye çalışılmıştır. Mühendislik biliminin ilerlemesi ve teknolojinin de gelişmesiyle, insanlar ihtiyaçları doğrultusunda ve biraz da göze hitap eder şekilde ve yüksek yapılar inşa etmeye başlamış. Günümüze kadar da sürekli gelişen ve kendini yenileyen bir mühendislik dalı olarak İnşaat Mühendisliğinin ana taşlarından birini oluşturan Yapı ana bilim dalı açısından en uygun çözümler yapılan tezde bulunmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
This thesis is aimed to give information about STRENGTHENING topic which covered civil engineering aplication project. With the advancement of engineering sience and the development of technology, for needs people began to build high-rise buildings were made in a way that appeals to the eye. Structure is the one of the main stones of civil engineering which is a branch of engineering and constantly evolving and renewing itself, has been trying to have a place made optimal solutions.