Türk Ceza Hukukunda eziyet suçu
The crime of torment in Turkish Penal Law
  1. Tez No: 465815
  2. Yazar: ENES YILMAZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NAMIK KEMAL TOPÇU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Eziyet, İşkence, İnsan Onuru, Kötü Muamele, İnsanlık Dışı ve Aşağılayıcı Davranış, Torment, Torture, Human Dignity, Illtreatment, Inhuman and Degrading Treatment
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 246
Özet
“Türk Ceza Hukukunda Eziyet Suçu”başlıklı bu çalışmada, öncelikle 765 sayılı Kanun döneminde bir suç tipi olarak düzenlenmemiş olan eziyetin kavramsal ve tarihsel bazda, uluslararası ve ulusal düzlemde sahip olduğu yeri, bütün boyutlarıyla gözler önüne sermek amaçlanmaktadır. Bu noktada, eziyet suçunun kapsamı, benzer suç tipleriyle ilişkisi, ulusal ve uluslararası mevzuattaki yeri ve bir suç tipi olarak kabul edildiği ülkelerde nasıl ele alındığına odaklanır. Bahsi geçen hususlara odaklanılan çalışmada, eziyet suçuna ilişkin ceza hukuku sistemimizde mevcut olan sorunlar dile getirilmiş ve bunlara yönelik doktrinel ve içtihadi yaklaşımlarla çözüm önerileri sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
In this work titled“The Crime of Torment in Turkish Penal Law”, it is aimed to reveal with all dimensions the place where the torment which is not organized as a type of crime in the period of Law No. 765 has conceptual and historical basis in international and national level. At this point it focuses on how the scope of the crime of torment is related to similar crime types, its position in national and international legislation, how it is handled in countries where it is accepted as a type of crime. In the work focused on the subject of mentioned, the problems that existed in our criminal justice system related to the crime of torment were voiced and proposed solutions by the doctrinal and judicial approaches towards them.