Yazılım proje yönetim metodolojisi içindeki performans ölçüm metrikleri
Performance assessment metrics in software project management methodology
  1. Tez No: 467578
  2. Yazar: EBRU KARAÇAM
  3. Danışmanlar: PROF. DR. FAİK TUNÇ BOZBURA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mühendislik Bilimleri, Engineering Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: TOÇYS Model, Yöetim Metrikleri, Proje Yönetim Metrikleri, Yazılım Proje Yönetimi, Proje Yönetim Süreçleri, TOEMS Model, Management Metrics, Project Management Metrics, Software Project Management, Project Management Processes
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fen Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 136
Özet
Makale literatür taraması ve araştırmalara dayanarak, yazılım proje yönetiminde metrik model yapısı deniyor. Proje yönetimlerinin başarısını arttırabilmek amacıyla geliştirilen teknolojik, organizasyonel, çevresel, yönetimsel, stratejik model teorisi üzerine kurgulanmış bir tez çalışmasıdır. Günümüz teknolojisinde planlamalar proje yönetimleri doğrultusunda gerçekleşirken metrik kullanımlarına özen gösteriliyor. Başarılı bir iş sunabilmek için proje yönetimlerinin niceliksel verilerle planlanıp izlenme ve yönetilmesi gerekir. Metrik sistemleri ile süreçlerin ölçümsel ele alınması, projelerin kontrollü yönetilmesini sağlayarak hedeflenen başarıya daha net bir şekilde ulaştıklarını kanıtlamıştır. Proje yönetimlerinin ölçülebilir sistem üzerine kurgulanması, performas ölçümlerindeki sapmaları en aza indirgemektedir. Araştırmanın planlanan hedefi proje yönetimlerinde metrik kullanımına yönlendirmek, metrik seçimini kolaylaştırmak, metriklerin doğru kullanılmasına kaynak oluşturmak ve proje yönetimlerinde metrik kullanımı konusuna literatüre katkı sağlamaktır.
Özet (Çeviri)
The article tries the metric model structure on software project management based on litera-ture review and researches. This is a thesis study structured on technological, organizational, environmental, managerial, strategic model theory that is developed to improve the success of project management. In modern technology, metric usage is emphasized while planning is conducted in regards with project management. Project management planning, monitor-ing and management operations shall be based on quantitative data in order to present a successful job. It is proven that; when the operations are handled through measurable metric systems, projects are managed in a controlled way and the success targeted is more clearly achieved. Planning project management based on a measurable system minimizes the devia-tions in performance assessments. The intended objective of this research is to encourage the use of metrics in project management, to facilitate the metrics selection process, to pro-vide a source for proper use of metrics and to contribute to the literature on the use of met-rics in project management.