Design and implementation of an inverter for low power photovoltaic systems
Düşük güçlü fotovoltaik sistemler için bir inverter tasarımı ve uygulaması
- Tez No: 478530
- Danışmanlar: DOÇ. DR. OZAN ERDİNÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: FV paneller, inverter, yenilenebilir enerji kaynakları, Inverter, PV panels, Renewable energy sources
- Yıl: 2017
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Elektrik Tesisleri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 37
Özet
Küresel enerji talebi her geçen gün artmaktadır. Gelecekteki enerji talebini etkin bir şekilde karşılayabilmek açısından enerji güvenliği ve güvenilirliği arttırılmalı ve alternatif enerji kaynakları geliştirilmelidir. Bu talebi karşılayabilmenin etkin bir yolu verimlilik, güvenilirlik ve enerji dönüşüm maliyeti gibi hususları içeren yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesidir. Ticari boyutta yaygınlaşabilecek yenilenebilir enerji kaynakları arasında güneş enerjisinin önemli bir rolü vardır. Farklı araştırma çalışmalarına göre güneş enerjisinin dünyadaki bütün enerji gereksinimlerini karşılayabilecek bir potansiyeli vardır. Bu kaynak fotovoltaik (FV) gibi teknolojiler ile kullanılabilir hale dönüştürülmektedir ve elektrik güç sistemine entegrasyonları açısından entegre inverter ve kontrolörler, evsel ve ticari güneş enerjisi sistemlerinin faydalarını maksimize etmek için buna imkan veren teknolojiler olarak rol alacaktır. Bu tez çalışmasında, özellikle düşük güçlü FV sistem uygulamalarında kullanılmak açısından bir inverter yapısı geliştirilmiştir. Farklı yük koşullarında inverter ünitesinin etkinliğinin irdelenmesi için deneysel çalışmalar gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Global demand for energy is increasing. To effectively meet future energy demand, security and reliability of energy should be improved and alternative energy sources should be developed. An effective way to meet this demand is the utilization of renewable energy sources which involve many aspects: efficiency, reliability and cost of the energy conversion. Among the renewable energy sources to be exploited on a commercial scale, solar energy has an important role. According to different research studies, solar energy has a potential to supply whole human energy needs in the world. This source is useable via technologies such as photovoltaic (PV) panels and the integrated inverters/controllers will be the enabling technology for their integration in electric power system to maximize the benefits of residential and commercial solar energy systems. In this thesis, an inverter structure specifically to use in applications of low power PV systems is developed. Experimental studies are conducted to investigate the effectiveness of the inverter unit under various load structures.