Utilization of smart photovoltaic systems for power quality improvement in day and night
Gece ve gündüzde güç kalitesi gelişimi için akıllı fotovoltaik sistem kullanımı
  1. Tez No: 482518
  2. Yazar: RAAD DHAHI ABDULLAH
  3. Danışmanlar: PROF. DR. DOĞAN ÇALIKOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: akıllı PV sistemi (SPVS), harmonik algılama, reaktif akım telafisi, güç kalitesi, Smart PV system (SPVS), Harmonic detection, Reactive current compensation, Power quality
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Türk Hava Kurumu Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
Günümüzde güç sistemleri çözümlerinde çok önemli bir husus olan güç kalitesi geliştirmeki ana güç kalitesi faktörlerinden birisi müşteri güç cihazları olan CPD'dir, bu nedenle bu çalışma çözüme enerji sistemi son noktasından bakılabileceği, kullanıcı tarafından kaynaklanan güç problemini çözülmesi, amaçlanan çözümün bir parçası olarak kullanıcıya yardımcı olması açısından önemlidir. Güneş enerjisi yalnızca gündüz gerçek gücü üretmesi ve yüksek maliyetine rağmen sürdürülebilir ve en temiz enerji türlerinden biridir, böylece bu tez, güneş sistemlerini 24 saat boyunca kullanmak için topolojileri önermektedir. Bu topolojilerden biri, yük tarafından ihtiyaç duyulan reaktif gücün telafi edilmesi ve üç fazlı sistemlerin hepsindeki ızgaradaki gerilim seviyesini kontrol etmesi için onu bir STATCOM olarak kullanmaktır. Bu tezde önerilen topoloji yük dengesizlik problemlerini çözmek için üç tek fazlı sistemler olarak üç fazlı system ile ilgilenmektedir. Bu çalışma iki nokta ile ilgiliydi, ilki üç fazlı sistemden tek bir faz için akıllı PV sistemi önermek, sistem PV hücresi, voltaj kaynağı dönüştürücü VSC, kontrol sistemi, yük ve AC güç kaynağından oluşmaktadır ve daha sonra sistemi analiz etmek için önemli denklemleri yazmaktır. İkinci şey, önerilen sistemi Matlab / Simulink programını kullanarak taklit edilmesi ve güneş ve gece zamanında PV hücrelerinin davranışları arasında yük doğası değişimi (doğrusal, doğrusal olmayan, gerçek miktar yükün bir kısmı ile PV hücreleri tarafından üretilen gerçek güç ile karşılaştırılması), güç faktörünü birlik veya birliğe çok yakın tutarak en yüksek güç kalitesine sahip olması ve kaynak akımında minimum toplam harmonik bozulma THD' yi sağlaması gibi birçok olgu için simülasyonun sonuçlarını incelemektir.
Özet (Çeviri)
Power quality enhancement nowadays is one of very important consideration in power system solutions, one of the major power quality causes is the customer power devices CPD, therefore the study takes into consideration that the solution can be performed from the power system endpoint, by solving the power problem caused by the user and to make the user a part of the aimed solution. Solar energy is sustainable and one of the cleanest types of energy in spite of its high cost. It produces real power in the daytime only; therefore, many studies focus on utilizing solar cell systems for the maximum possible time. One of the proposed topologies was to use the PV system as a STATCOM during the night to compensate for load reactive power. Most of these topologies are implemented in three-phase systems or for specific loads. This study deals with two points, the first is to modify the system proposed by Arun Kumar and Bhim Singhin (2016) [11] in such way that split the system into three single phase systems, that leads us to turn method of control driving for transistors, in order to be convenient for handing any type of loads and give it the ability to overcome the power quality problems caused by customer power devices which are almost single phase devices and also to minimize the overall system cost and volume and to increase the benefits. The second is to simulate the modified system and study the results of the simulation.