Nonlinear controller design for power systems synchronous generator
Güç sistemleri için doğrusal olmayan senkron jenaratör denetleyicisi tasarımı
- Tez No: 490304
- Danışmanlar: Assoc. Prof. Dr. REŞAT ÖZGÜR DORUK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Yük açısı, sonuç voltajı, senkron jenaratör denetimi, girdi-çıktı doğrusallaştırması, Power angle, Terminal voltage, synchronous generator control, Input-output feedback linearization method
- Yıl: 2017
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Atılım Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 71
Özet
Bu çalışma sonsuz bara bağlı ve küçük bir elektrik şebekesine bağlı senkron bir jenaratörün denetimi üzerinde durulacaktır. Bu noktada girdiden çıktıya geri beslemeye dayalı doğrusallaştırma yaklaşımı ile sistemler doğrusallaştırılmakta olup yük açısı ve sonuç voltajının denetimi yapılmaktadır. Yapılan çalışmaların performansı benzetimler yoluyla doğrulanmaktadır. Sonuçlar algoritmanın başarılı olduğunu göstermektedir.
Özet (Çeviri)
This thesis reviews the control of synchrounous generetor connected to infinite bus in small electrical power system grid and introduces input-output feedback linearization in detail as a method in order to control the load angle (δ) and the terminal voltage (Vt) of synchrounous generetor. Involving simulation design, the application of the input-output feedback linearization method on our system was verified. The results approved that the algorithm works satisfactory.