Mekânsal büyüme yönetimi sistemi: İstanbul için bir yöntem denemesi
Spatial growth management system: a methodology for Istanbul
  1. Tez No: 495277
  2. Yazar: AHMET SEYDANLIOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SIRMA TURGUT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Şehircilik ve Bölge Planlama, Urban and Regional Planning
  6. Anahtar Kelimeler: Kentsel büyüme/gelişme, büyüme yönetimi, kentsel büyüme yönetimi, Urban growth/development, growth management, urban growth management
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Şehir ve Bölge Planlama Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Kentsel Dönüşüm ve Planlama Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 126
Özet
Kentler; uygun çevre koşullarının sunduğu avantajlar çerçevesinde doğarlar ve büyümelerini mevcut ulaşım ve altyapı sistemlerini, iş olanaklarını, güvenlik, eğitim ve sağlık hizmetlerini geliştirme yoluyla kendileri başlatırlar, ilgili mevzuat ve planlama hiyerarşisi ile büyümelerine yön verirler. Kentsel büyümenin kontrol edilememesi durumunda çeşitli sorunlar oluşmaya başlar ve bu sorunlar ilerleyerek birey ve toplum refahını olumsuz yönde etkileyen, çözümü zor bir hal alır. Birey ve toplum refahını doğrudan etkileyen kentsel büyümeye, sorunlar çözümsüz bir hal almadan yetki karmaşası ve bireysellikten uzak, eşitlikçi bir sistem ile yön verilmelidir.
Özet (Çeviri)
Urban growth management ensures the healthy development and growth in urban areas which change and transformquikly. Urban growth management has not marketing goal, the goal is establishing the necessary relationship between planning-space-user. The most common objective of urban growth management to sustainable urban future to ensure that a balance/balancing movement. Planning and management problems solved by Urban Growth Management System. Urban Growth Management System included Urban Growth Management Departmant and Spatial Data Infrastructure of Urban Growth Management and Portal Software.