İsmailî da'vet ve propaganda
Ismaili da'vah and propaganda
  1. Tez No: 496175
  2. Yazar: MERVE GÜL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ABDULLAH BÜLENT ÜNAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: İsmâilîlik, Dâî, Da'vet, Hasan Sabbah, Şîa, Fâtımîler, Propaganda, Telkin, Ismâilism, Dâî, Da'wah, Hasan al-Sabbah, al-Shî'ia, Fatimids, Propaganda, Isnpiration
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
Bu çalışma, bir propaganda şekli olarak ele aldığımız İsmailî da'vetin tarihsel seyrinden ziyade metodunu incelemeyi amaçlamaktadır. Konunun daha iyi anlaşılması adına İsmailî da'vetin tarihsel süreçteki durumunu kısa bir şekilde aktardıktan sonra da'veti yapacak kimselerin (dâî) genel özelliklerini, çeşitli mertebelerini, aldıkları eğitimi, amaçlarını, ulaştıkları sonuçları, da'vet metotları olan dokuz aşamalı da'vet basamaklarını ve bir idarî bilimler terimi olan propagandayı İsmailî da'vet bağlamında sunmaya çalışacağız. Bu anlamda ihtiyaç gördüğümüz propaganda konusu ile idarî bilimler alanına başvurarak yer yer analizlere gittik. Böylelikle konumuza farklı bir boyut katmak istedik.
Özet (Çeviri)
This study aims at investigating into the method of Ismailî invitatiton which we handle here as a kind of propaganda rather than its historical progress. In order to get the topic undertstood well, after introducing a short historical summary of Ismaili invitation, we will try to present the context of Ismailî Invitation by giving a close explanation about the general characteristics of the people who will do the invitation(dâî), their various stages the education they have, their objectives, the results they have obtained, nine-step invitation which are also the invitation methods, and the propaganda as a term of addministrative sciences. In this context, we need to refer to addministrative sciences and the subject of propaganda and made some analysis at times. Therefore, we tried to add another dimension to the topic.