Şark alimlerinden İbrahim Sarımurat (1943-2016)
From east schorlars: İbrahim Sarımurat (1943-2016)
  1. Tez No: 498718
  2. Yazar: ÜBEYT BAYRAM
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ŞAKİR GÖZÜTOK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyografi, Din, Biography, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Molla İbrahim, İbrahim Sarımurat, İbrahim Hoca, Şark Alîmi, Medrese, Seyda, Mollaİbrahim, İbrahimSarımurat, Eastern wise, Madrasah, Hodja
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Din Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
Bu çalışmanın temel amacı Van bölgesi medrese alîmlerinden İbrahim Sarımurat'ın hayatı ve görüşlerini incelemektir. Bu doğrultuda literatür taraması yöntemiyle hayatı, sosyal ve psikolojik yönü irdelenmiştir. İbrahim Sarımurat'ın eserlerinden ve yakınları ile yapılan görüşmelerden yararlanılarak sosyal-dini ve eğitimsel yönünün de incelenmesi amaçlanmıştır. Literatür taraması yöntemi ile elde edilen veriler betimsel analiz tekniği yoluyla değerlendirmelerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
The main aim of this study is to study life and views of Ibrahim Sarımurat who is among madrasa scholars in Van region. In this respect his social and psychological aspects have been studied by means of literature scan. His social-religious and educational aspects have been aimed to be studied by benefiting from the interviews with his relatives and from his works. Data obtained by means of literature scan have been evaluated describe-anayses technique.