Yerel basına göre Afyonkarahisar (1946-1960)
According to local press Afyonkarahisar(1946-1960)
  1. Tez No: 501076
  2. Yazar: ÜNZİLE SİVRİ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NECATİ AKSANYAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tarih, History
  6. Anahtar Kelimeler: Afyonkarahisar Basını, Afyonkarahisar, Demokrat Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ra doldurulacaktır, The press of Afyonkarahisar, Turkey, Democretic Party, Republican People's Party. caktır
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 109
Özet
Bu araştırmanın amacı Afyonkarahisar yerel basını taranmak suretiyle Afyonkarahisar'ın siyasal, iktisadi, sosyal, kültürel yapısı hakkında bilgi elde etmektir. Araştırmada kullanılan materyal 1946-1960 yılları arasında çıkan Afyonkarahisar'ın yerel gazeteleri ve dergisidir. Yapılan basın taraması sonucunda elde edilen veriler ışığı altında şehrin siyasal, iktisadi, sosyal, kültürel yapısı değerlendirilmeye çalışılmıştır. 1946-1960 yılları arasında ülke siyasetinin Afyonkarahisar'a yansımaları üzerinde durulmaya çalışılmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi'nden sonra Demokrat Parti'nin ülke yönetiminin Afyonkarahisar üzerindeki etkileri yansıtılmaya çalışılmıştır. Yerel Basına Göre Afyonkarahisar tezinde şehrin yapısındaki değişiklik ve değişen yapının basına yansımaları üzerinde durulmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
The aim of this research, by examining Afyonkarahisar's local press is to obtain information about Afyonkarahisar's political, economic, social, and cultural structure. Materials used in research are the local newspapers and magazines that were pressed between the years 1946 and 1960. As a result of press research, thanks to the obtained datas, the political, economic, social, and cultural structure of the city was tried to assessed. Between the years of 1946 and 1960 it has been studied the reflections of the politics of the country to Afyonkarahisar. After the Recublican People's Party, it is tried to reflect the effects of the country's administration of the Democratic Party on Afyonkarahisar. According to local press in Afyonkarahisar thesis, it was tried to focus on the changes in the structure of the city and the changing structure of the press reflections .