Sosyal medya ve sosyal pazarlama: Saçım saçın olsun kampanyası
- Tez No: 506213
- Danışmanlar: PROF. DR. ZELİHA HEPKON
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İletişim Bilimleri, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: Sosyal Medya, Pazarlama, Sosyal Pazarlama, Social Media, Marketing, Social Marketing
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Medya ve İletişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 98
Özet
Günümüz dünyası, başta bilgi, iletişim ve ulaşım teknolojilerinde olmak üzere hızlı bir değişim süreci yaşamaktadır. Bu süreç etkisini ekonomik, siyasal, sosyal, kısacası hayatın her alanında göstermekte, dünya çapında ilişkilerin yoğunlaşması ile mesafeler ve sınırlar toplumsal hayatın pek çok alanında sınırlayıcı olmaktan çıkmaktadır. Günümüzde artık, toplum işletmelerden sadece üretim yapmasını beklememekte, toplumsal duyarlılığının da yüksek olmasını istemektedir. Bu tezde, toplumsal duyarlılığın artması ile birlikte önemi gün geçtikçe artan sosyal pazarlama kavramı ve sosyal medya uygulamaları açıklanmaya çalışılmıştır. Uygulama kısmında da“Saçım Saçın Olsun Kampanyası”na destek veren sosyal medya kullanıcılarının sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen pazarlama faaliyetlerine yönelik görüşleri incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
The contemporary world is experiencing a rapid alteration period surrounding especially information, communication and transportation technologies. This process marks its upshots on economic, political social, in short on all fields of life. Moreover by intensification of relations all around the globe, distances and borders are getting out of being limitative. Nowadays, society expectations from companies are not only production but also social sensitivity. Clearly we said that social sensitivity has equal maybe much more importance than production from now on. In this thesis, the social marketing concept and social media applications, which are increasing day by day with increasing social sensitivity, have been tried to be explained. In the application section, the opinions of social media users who supported“Campaign for Hairdressing Hair”on social media marketing activities were examined.