Sosyal medyada yayınlanan kurumsal reklamların kurum imajına etkisi
Social media advertising corporate organization published the effect of image
- Tez No: 511975
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ DENİZ AKBULUT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halkla İlişkiler, Public Relations
- Anahtar Kelimeler: Kurumsal Reklam, Halkla İlişkiler, Sosyal Medya, Corporate Advertising, Public Relations, Social Media
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 111
Özet
İletişim ve teknoloji alanlarında yaşanan hızlı değişimler, küresel rekabet ortamını da etkilemektedir. Buna göre kuruluşlar, kurumsal süreçte geleneksel yöntemlerin yanında imaj ve itibara yönelik bir halkla ilişkiler uygulaması olan kurumsal reklamcılığa yönelmektedir. Kuruluşlar için genel olarak imaj ve farkındalık oluşturmaya yönelik kullanılan kurumsal reklamlar, halkla ilişkilerin dinamik yapısından dolayı günümüzde etki alanlarını artırmakta olan modern bir kurumsal araç olarak ortaya çıkmaktadır. Özellikle teknolojik gelişmeler sonrası hayatın önemli bir parçası haline gelen internet ortamı ve sosyal medya, kuruluşların kurumsal reklamlar ile gündeme etki etmeye çalıştıkları ortamları oluşturmaktadır. Bu çalışma, kurum ya da kuruluşların kurumsal reklamları kullanarak sosyal medya gündemine olan etkilerini araştırmak ve kurumsal reklamların sosyal medyada bir gündem belirleme aracı olarak kullanılabileceğini ortaya koymak amacıyla hazırlanmıştır. Bu bağlamda, kurumsal reklamların farklı işlev ve fonksiyonlarına dikkat çekilerek, kuruluşların sosyal medya gündemine olan etkileri ortaya konulmuştur.
Özet (Çeviri)
İn the areas of communications and technology of the rapid changes in the global competition also affect the environment. According to this process the enterprise organizations next to the traditional methods for image and reputation for implementation of a public relations and aiming for the corporate advertising. For organizations in general for creating the image and awareness of the business advertisements used public relations dynamic domains in today because of the nature of the economy in a modern business emerging as the vehicle. In particular the technological developments after the pleasures of the world to become an important part of the internet environment and the social media advertising and business organizations tried to put on the agenda of the domain environments. This operation is the organization or organizations using the enterprise ads to be placed on the agenda of the impact of social media and corporate advertising to explore a social media can be used to determine the agenda as the vehicle is intended to reveal the. In this context the business function and the functions of the different ads attract attention to be placed on the agenda of the organizations of the effects of social media.