Fixed point property for affine nonexpansive mappings on a very large class of nonweakly compact subsets in c0 respect to an equivalent norm
c0'da zayıf-kompakt olmayan kümelerin çok geniş bir sınıfında bir eş değer norma göre afin genişlemeyen fonksiyonlar için sabit nokta teorisi
  1. Tez No: 516384
  2. Yazar: SERAP ORAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. VEYSEL NEZİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: anonexpansiveamapping, affineamapping, afixed pointaproperty, arenorming, asymptotically isometricac0-summingabasic sequence, aclosed, abounded, convex set, Banachasequenceaspaces. iv
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Kafkas Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 62
Özet
O¨ ZET YU¨ KSEKALI˙SANSATEZa c0'DA ZAYIF-KOMPAKT OLMAYAN KU¨MELERI˙N C¸ OK GENI˙S¸ BI˙R SINIFINDA BI˙R ES¸DEG˘ ER NORMA GO¨ RE AFI˙N GENI˙S¸LEMEYEN FONKS˙IYONLAR ˙IC¸ ˙IN SAB˙IT NOKTA TEOR˙IS˙I Serap ORAN Kafkasa U¨ niversitesiaFenaBilimleriaEnstitu¨su¨ Matematik AnabilimaDalı Danıs¸man:aYrd.aDoc¸.aDr.aVeyselaNEZ˙IR 2011'de, LennardaveaNezir ispatlamıs¸tır ki 􀀀! b = (bn)n2N herhangi bir reel terimli ve 0 < m := infn2N bn, M := sup n2N bn < 1 olacak s¸ekilde sınırlı dizi olmak ¨uzere bu dizi yardımıyla her n 2 N ic¸in fn := abn en ve n := a Pn k=1 fn alınarak kurulan (n)n2N dizisinin kapalı konveks kabu˘gu E = co(fn : n 2 Ng)ak¨umesiaafinak  k1- genis¸lemeyenafonksiyonlaraic¸inasabitanoktaateorisinia(S.N.T'yi)abozar. Aynı s¸ekilde, Nezir'in doktora tezinde g¨ozlemlemis¸lerdir ki (c0; kk1) da c0-toplam baz dizilerinden olan, her n 2 N ic¸in n := n(b1e1+b2e2+b3e3+:::+bnen) formunda yazılan ¨oyle ki buradaki skalarlerden 0 < bn ve 0 < n dizileri 1 e yakınsak ve ( n)n2N aynı zamanda“as¸ırı salınımlı”de˘gil iseaE = aco(fn : n 2 Ng)ak¨umesiadeaafinak  k1-genis¸lemeyenafonksiyonlar ic¸inaS.N.T'yi bozar. Biz ise tezimizde c0a ¨uzerindeabir es¸ade˘ger norma~  ~'uatanımlar veag¨osteririzaki yukarıda bahsedilen t¨um k¨umeler afin ~~–genis¸lemeyen fonksiyonlar ic¸in S.N.T.'yi korur. Ayrıca, bu sonucumuzu 0 < bn ile 0 < n keyfi sec¸ildi˘ginde n := n(b1e1 + b2e2 + ::: + bnen) dizisinin kapalı konveks kabu˘guna genelles¸tiriyoruz. 2017a, 51 Sayfa AnahtaraKelimeler: genis¸lemeyenafonksiyon;aafinafonksiyon; sabitanoktaateorisi;ayeniden normlama; asimtotikaizometrikac0-toplamabazadizisi; kapalı,asınırlı,akonveksak¨ume;aBanach diziauzayları. iii
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MasteraofaScienceaThesis FIXED POINT PROPERTY FOR AFFINE NONEXPANSIVE MAPPINGS ON A VERY LARGE CLASS OF NONWEAKLY COMPACT SUBSETS IN c0 RESPECT TO AN EQUIVALENT NORM Serap ORAN KAFKASaUNIVERSITY THEaGRADUATEaSCHOOLaOFaNATURALaANDaAPPLIEDaSCIENCE DEPARTMENTaOFaMATHEMATICS Supervisor:aVeyselaNEZ˙IR Ina2011, LennardaandaNezir provedathat foraallasequences 􀀀! b = (bn)n2N inaR with 0 < m := infn2N bnaandaM := sup n2N bn < 1, byadefiningafn := bn en andan := Pn k=1 fn for each n 2 N, theaclosedaconvexahull of (n)n2N,aE = co(fn : n 2 Ng) fails the fixedapointaproperty (FPP)aforaaffineak  k1-nonexpansiveamappings. Similarly, inatheaPh.D. thesisaofaNezir, they observed some c0-summing basic sequences in (c0; k  k1), and for n := n(b1e1+b2e2+b3e3+:::+bnen)aforaall n 2 N, they showed thatawhenever 0 < bn converges toa1 anda0 < n converges to 1 and ( n)n2N doesanot“oscillate too wildly”,athen E = co(fn : n 2 Ng)aalsoafailsatheaFPPaforaaffineak  k1-nonexpansiveamappings. In this thesis, we construct an equivalent norm ~~ on c0 and show that all these sets mentioned above have the FPP for affine ~~-nonexpansive mappings. Moreover, we generalize our results for the closed convex hull of the sequence n := n(b1e1+b2e2+:::+bnen) when 0 < bn and 0 < n are arbitrarily choosen. 2017a, 51 Pages