Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın 2011 ve 2013 yılı KOBİ mali destek programlarının etki değerlendirilmesi
Effectiveness of the Northeast Anatolia Development Agency in 2011 and 2013 SME financial support programs
  1. Tez No: 518239
  2. Yazar: FATİH AKIN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ZÜLKÜF AYRANGÖL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: KOBİ, Bölgesel Kalkınma, Bölgesel Kalkınma Ajansı, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Mali Destek Programı, SME, Regional Development, Regional Development Agent, Northeast Anatolia Development Agency, Financial Support Program
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 136
Özet
Bu çalışmanın genel amacı; Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından 2011 ve 2013 yılında uygulanan KOBİ Mali Destek Programları kapsamında sağlanan mali desteklerin değerlendirmesini yapmaktır. Bir saha araştırmasına dayanan çalışmanın özel amacı ise; 2011 ve 2013 yılında ajanstan destek almaya hak kazanmış ve proje uygulama süreçleri sona ermiş olan, Erzurum-Erzincan ve Bayburt illerinde uygulanmış projelerin istihdam, üretim, yatırım, ihracat, pazarlama ve bölgesel kalkınmanın diğer unsurlarına ilişkin etki ve sonuçlarını ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın proje uygulama süreçlerini değerlendirmektir. Çalışmanın neticesinde 2011 ve 2013 yılında KOBİ Mali Destek Programı kapsamında destek alan işletmelerin; üretim miktarında artış olduğu, ürünlerini sattıkları pazar büyüklüğünde artış olduğu ve istihdam sağladığı görülmektedir.
Özet (Çeviri)
The general purpose of this study is; To evaluate the financial support provided by the Northeast Anatolia Development Agency (KUDAKA) under the SME Financial Support Programs implemented in 2011 and 2013. The special purpose of the work based on a field research is; The results and impacts of the projects implemented in the Erzurum-Erzincan and Bayburt provinces, which have been awarded the Agency's support in 2011 and 2013 and whose project implementation processes have come to an end, on employment, production, investment, export, marketing and other elements of regional development and the projects of Northeast Anatolia Development Agency to evaluate project implementation processes. As a result of the work, the enterprises receiving support under the SME Financial Support Program in 2011 and 2013; the increase in the amount of production, the increase in the market size of the products they sell, and the employment.