ÖSYM Kanunu'nda düzenlenen suçlar
Crimes formed in OSYM Law
  1. Tez No: 518238
  2. Yazar: BAHAR KARATAŞ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MEHMET SAYDAM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: ÖSYM Başkanlığı, ÖSYM Kanunu, suç, ÖSYM Kanu-nu'nda düzenlenen suçlar, OSYM, OSYM Law, crime, crimes organized in OSYM Law
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 157
Özet
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, 17.2.2011 tarihli ve 6114 sa-yılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hak-kında Kanun ile idari ve mali özerkliğe sahip, özel bütçeli bir kamu kurumu olarak düzenlenmiştir. Söz konusu Kanun ile ÖSYM Başkanlığı'nın temel görevi, her türlü ölçme, değerlendirme ve yerleştirme işlemlerinin yapılması olarak belirlenmiştir. ÖSYM Başkanlığı'nın gerçekleştirdiği ölçme, değerlendirme ve yerleştirme iş-lemlerinde güvenilirlik, gizlilik, tarafsızlık ve bilimsellik ilkelerine riayet edilebilmesi ve adaylara fırsat eşitliği sağlanabilmesi için sınav güvenliğinin sağlanması oldukça önemlidir. Sınav güvenliğinin nasıl sağlanacağı ÖSYM Kanunu'nun 9. maddesinde tespit edilmiş ve sınav güvenliğinin ihlali halinde ihlal edene uygulanacak cezai hü-kümler de ÖSYM Kanunu'nun“Cezai Hükümler”başlıklı, 9 fıkradan oluşan 10. maddesinde düzenlenmiştir. Maddede“Gizli Bilgilerin Elde Edilmesi veya Bulundu-rulması Suçu”,“Gizli Bilgilerin İfşa Edilmesi Suçu”,“Kopya Suçu”ve“Sınav So-nuçlarını Değiştirme Suçu”düzenlenmiştir.
Özet (Çeviri)
Presidency of the Assesment Selection and Placement Center is regulated as a private budgeted public institution with administrative and financial autonomy and Law on the Organization and Duties of the Presidency of Measurement, Selection and Placement Center dated 17.2.2011 and numbered 6114. The main task of the OSYM with the mentioned law is stated to perform all kinds of measurement, evalu-ation and placement processes. It is very significant to ensure the safety of examinations so that the principles of reliability, confidentiality, impartiality, scientificness and equality of opportunity for candidates can be ensured in the measurement, evaluation and placement proces-ses performed by OSYM. The criminal provisions determined in Article 9 of the OSYM Law and applied in case of infringement of the exam security are also regula-ted in the 10th article consisting of 9 paragraphs titled“Criminal Provisions”of the Law. In the article,“Crime of Obtaining or Providing Confidential Information”,“Crime of Disclosure of Confidential Information”,“Cheating Crimes”and“Crimes of Changing Examination Results”were regulated.