Lise öğrencilerinin fast food tüketim, tutum ve davranışlarının obeziteye etkisi
Obesity effect of fast food consumption, attitudes and behaviors of high school students
- Tez No: 523575
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HALUK SAÇAKLI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Child Health and Diseases
- Anahtar Kelimeler: Adölesan Dönem, Sağlıksız Beslenme, Fast Food Tüketimi, Adolescent Period, Unhealthy Nutrition, Fast Food Consumption
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
- Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Antrenörlük Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Hareket ve Antrenman Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 89
Özet
Bu çalışmanın amacı, lise öğrencilerinin fast food tüketim alışkanlıklarının obezite durumuna etkisini araştırmaktır. Bilindiği gibi fast food tüketimine bağlı olarak gelişen sağlık problemleri günümüzde hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerin en önemli sorunlarından birisidir. Bu anlamda bu probleme dikkat çekmek ve insan sağlığını bu denli etkileyen sağlıksız beslenme alışkanlıklarını gündeme getirmek ve bununla ilgili önlemler almayı hedeflemek de bu çalışmanın asıl amacını teşkil etmektedir. Bu amaçlar doğrultusunda çalışma üç bölümde değerlendirilmiştir. Birinci bölümde konu ile ilgili genel bilgiler ele alınmış, ikinci bölümde araştırmanın yöntemi incelenmiş, üçüncü bölümde ise analiz kısmına yer verilmiştir. Bu bölümde katılımcılara konu ile ilgili anket uygulanmış ve elde edilen veriler SPSS programı kapsamında analiz edilmiş ve yorumlanmıştır.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to investigate to obesity the effect of fast food consumption habits in high school students. As is known, today one of the most important problems of both developed and developing countries are health problems that develop due to fast food consumption. The noble purpose of study is to draw attention to fast food consumption. Study towards this goal was evaluated in three parts. In the first part, general information about the subject is discussed. In the second part, the method of research is examined. In the third part, the analysis part is examined. In this section a questionnaire about the participants was applied. The obtained data were analyzed in the SPSS program. Analyzes are interpreted.