Investment analysis of Turkish real estate market: The case of Iraqi investors
Türk gayrimenkul piyasası yatırım analizi: Irak yatırımcıları örneği
- Tez No: 532061
- Danışmanlar: DOÇ. ERGİNBAY UĞURLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Türkiye Gayrimenkul Piyasası, uluslararası yatırımcılar, ıraklı yatırımcılar, Turkish Real Estate Market, International Investors, Iraqi Investors
- Yıl: 2018
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 81
Özet
Türkiye, gayrimenkul sektöründe uluslararası yatırımcılar için verimli bir yasal çalışma ile ekonomisini güçlendirmektedir. Bu araştırma, Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki gelişme ve büyüme için faydalı ve gerekli olan faktörleri araştırmayı amaçlamaktadır. Ayrıca, bu çalışma, yabancı yatırımcıları, özellikle Arap ülkelerinden olan iş adamlarını (özellikle Irak) Türkiye'ye çeken faktörleri araştırmayı amaçlamaktadır. Bu nedenle, araştırma konusuyla ilgili bilgi edinmek amacıyla daha önce yapılan araştırmalar, raporlar ve internet kaynaklar kullanılmıştır. Çalışma sonucunda yabancı yatırımcıların Türkiye gayrimenkul piyasasına ilgi göstermesinin en başlıca faktörleri arasında destekleyici politika ve yasalar, dost çevre, ekonomik ve siyasal güç, güvenlik, vatandaşlık, piyasada Türk ürünlerinin değeri, yolsuzluğa karşı sert cezalar ve iş güvenliği garantisi gibi faktörlerin olması ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda iyi komşuluk ilişkilerinin olması da bu nedenler arasında bulunmaktadır. Türk hükumeti vergi, yatırım ve viza sürecinde Iraklı yatırımcılara özel avantajlar vermektedir. Tüm bunlar, Iraklı yatırımcıların kendileri için faydalı olduklarını ve Türk gayrimenkul piyasasına yatırım yaptıklarını belirleyen temel faktörlerdir.
Özet (Çeviri)
Turkey maintains its economy by efficient legislative work for international investors in real estate of Turkey. This research aims to investigate the factors that proved beneficial for the development of Turkey's real estate. Further, this study aims to investigate the pulling factors that attract international investors in Turkey special Arab countries (Specially Iraq). Researcher utilized the previous research, reports and online sources to gain the information to meet his objectives. The investigation showed, supportive policies and laws, friendly environment, economically and politically strong, trust of investors, citizenship, value of Turkish products in market, restrict penalties against corruption and surety regarding security of business are the main pulling factors that attractive international investors for investing in real estate of Turkey. The results show that Turkish government being neighboring of Iraq with good relations gives special benefits to Iraqi investors in tax, investment and visa process etc. These are the main factors that the Iraqi investors feel beneficial for them and invest in Turkish real estate.