Türk yabancılar hukukunda idari gözetim
Administrative detention in Turkish law on foreigners
- Tez No: 533745
- Danışmanlar: DOÇ. DR. FARUK KEREM GİRAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Law
- Anahtar Kelimeler: İdari gözetim, Uluslararası Koruma, Sınır Dışı, Geri Gönderme Merkezi, Yabancılar Hukuku
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 245
Özet
Bu tezde 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ile düzenlenen idari gözetim müessesesine ilişkin usul ve esaslar incelenmiştir. Tezin ilk bölümünde idari gözetimin hukuki niteliği ve ulusal ve milletlerarası dayanakları anlatılmış; ikinci bölümde Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nda öngörülen idari gözetim uygulaması mahkeme kararları çerçevesinde incelenmiştir. Son bölümde ise idari gözetim altına alınan yabancıların tutulacağı geri gönderme merkezleri, bu merkezlerdeki tutulma koşulları ve koşulların denetimi için öngörülen yargı yolları mahkeme kararları çerçevesinde değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, the principles and procedures related to the administrative detention regulated by No. 6458 Law on Foreigners and International Protection were examined. In the first chapter, legal characteristic of administrative detention and its national and international legal basis were explained. In the second chapter, the practice of administrative detention regulated in Law on Foreigners and International Protection were examined in the scope of the court decisions. In the last chapter, removal centers, where foreigners subject to administrative detention are held, the conditions of detention in the removal centers and the judicial remedies related to the supervision of conditions of detention were examined in the scope of the court decisions.