Implementation of a real-time reed-solamon encoder and decoder using TMS32010-
  1. Tez No: 5353
  2. Yazar: SEMİH CAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MELEK D. YÜCEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Reed-Solomon kodlama. Galois alanı. blok kodlama. hata-kontrol kodlaması. iv, Reed-Solomon coding. Galois field, block coding, error-control coding. iii
  7. Yıl: 1989
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 114
Özet
GERÇEK-ZAMAN REED-SOLOMON KODLAYICI VE KOD ÇÖZÜCÜNÜN THS32010 İLE GERÇEKLEŞTİRİLMESİ CAN, semin Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mün. Bölümü. Yüksek Lisans Tezi Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Mej.ek D. Yücel 102 sayfa, şubat 1989 ÖZET Bu tezde. Reed-Solomon kodlarının gürültülü ortamlar da başarı ölçümlerini yapabilmek amacıyla, gerçek zamanda çalışan bir laboratuvar düzeneğinin gerçekleştirilmesi amaçlanmıştır. Bu düzenekte kullanmak üzere mikroişlemcl olarak TMS32010 sayısal işaret işleyicısl seçilmiştir. TMS32010 sayısal işaret işleyicisinin donanım özellikleri gözönüne alınarak ve uygun kod çözme süreleri elde edebilmek amacıyla, kod sözcüğü simge sayısı n=l5 olarak seçilmiştir. Düzeltilebilecek nata saylsi t=l.2.3.4, ve 5 olarak deney düzeneği üzerinden seçilebilmektedir. Ulaşılabilen en yüksek kanal veri hızları t=l için 27.9 Kblt/san ve t=5 için 24.2 Kb i t/san 'd İr. Kod çözücü, Fourier dönüşümlerini kullanan hata-ve- sllinti düzeltme yöntemi ile çalışmaktadır.
Özet (Çeviri)
IMPLEMENTATION OF A REAL-TIME REED-SOLOMON ENCODER AND DECODER USING TMS32010 CAN, Semih Faculty of Engineering Departman t of Electrical and Electronics Eng. M.S. Thesis Supervisor: Assoc. Prof.Dr. Melek D. Yücel 102 Pages, February 1989 ABSTRACT The purpose of this thesis is to construct a laboratory set-up which can be used to obtain the performance measurement of the Reed-Solomon codes in a noisy channel. Considering the hardware properties of * TMS32010. which is the digital signal processor of the set-up, and to obtain a reasonable decoding time, the blocklength n of the codeword is chosen to be 15. The number of errors that can be corrected can be chosen as t=l.2.3.4. and 5 from the set-up. The maximum obtainable channel data rates are 27.9 Kbit/sec for t=l and 24.2 Kb its/ sec for t=5. The error -and-erasure decoding algorithm Eref. 43 is used in the decoder. The operations are performed in frequency domain.