Geri Dön

The future of modelling & simulation for contemporary armed forces joint training

Çağdaş orduların müşterek eğitimlerinde modelleme ve simülasyonun geleceği

  1. Tez No: 536649
  2. Yazar: TUĞRUL OĞUZHAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MESUT HAKKI CAŞIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Savunma ve Savunma Teknolojileri, Defense and Defense Technologies
  6. Anahtar Kelimeler: Belirtilmemiş.
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Belirtilmemiş.
  12. Bilim Dalı: Belirtilmemiş.
  13. Sayfa Sayısı: 402

Özet

Yeni yüzyılın hızla değişen koşulları ve bilginin üstünlüğünün her alanda artması çağdaş orduların da sahip olması gereken kabiliyetleri bir vizyon yaklaşımı ile geliştirmesini gerektirmektedir. Bu sebeple, çağdaş ordular gelecek yüzyılın muharebe sahası konseptlerinin gereksinimlerini en iyi şekilde karşılayacak müşterek kuvvet yapılarını ve müşterek eğitim sistemlerini kullanmaktadırlar. Muharebe temposunun, karar verme kabiliyeti , inisiyatifi yüksek komutanların ve askerlerin ve teknolojinin muharebenin sonucunu belirleyeceği bir ortamda modelleme & simülasyonun özellikle eğitim, analiz ve tedarik alanlarında komutan ve askerleri gerçek koşullardaki gibi muharebeye hazırlama, bilginin en etkin şekilde kullanımı, ileri teknolojileri takip edip değerlendirerek milli çalışmaları yönlendirme açısından büyük faydaları vardır. Bu tezde yukarıdaki bakış açısı altında çağdaş orduların eğitimini yönlendirecek faktörler, yeni muharebe sahası konseptleri ile çağdaş orduların kazanması gereken kabiliyetler ve bunların daha da geliştirilebilmesi için gerekli olan Müşterek Eğitim Sistemi anlatılmıştır. Modelleme & simülasyonun kullanım alanları ve faydaları daha önce yapılmış çalışmalardaki sayısal bulgularla ifade edilmiş ; teknik çerçevede ulaştığı Yüksek Seviye Mimarisi ve Geçişlilik konseptleri ile bir ordunun tüm birimlerini irtibatlayarak eğitimin sanal ortamda gerçekleştirilebildiği Müşterek Simülasyon Sistemi konsept bazında anlatılmıştır. Son olarak simülasyon tabanlı eğitimlerde etkin bir öğrenimi gerçekleştirmek için gerekli olan ihtiyaçlar, beklentiler ve öncelikler Türk Silahlı Kuvvetleri eğiticilerinin bakış açısıyla incelenerek bir model oluşturulmuş ve bu modele göre sonuç ve öneriler ifade edilmiştir.

Özet (Çeviri)

The fast changing trends of the new century and information superiority makes the contemporary Armed Forces improve its characteristics through a vision approach. Because of that reason contemporary Armed Forces apply the joint structures and joint training system to fulfill the needs of future concepts of battlefield environment. On a battlefield environment which the battlefield tempo, decisive, initiative commanders, soldiers and technology will be the dominant players to win the victory, modeling &simulation has a lot of benefits especially for preparing the commanders and soldiers to the battlefield environment as if in real conditions; for using information most effectively and for leading the national studies by the way of testing, evaluating and following the state of art technologies within the application areas of training, analysis and acquisition. This thesis involves the triggers of contemporary Armed Forces training needs, new battlefield concepts, the new characteristics of Armed Forces to keep up with future battlefield environment and the Joint Training System to improve Armed Forces' capabilities in the course of the above viewpoint. The application areas and benefits of modeling &simulation were analyzed thorough the findings of the researches and studies; High Level Architecture which is the last technical frame that modeling &simulation intent to apply, Interoperability concepts and Joint Simulation System, which is a single, distributed, seamlessly integrated simulation environment to conduct training in virtual environment by integrating all of the units Armed Forces, were involved in thesis. As last, the requirements, expectations and priorities about how to apply an effective learning with simulation based training were analyzed through the viewpoint of Turkish Armed Forces' trainers and conclusions and recommendations for a further study were given according to the research model.

Benzer Tezler

  1. Design, analysis, and channel modeling of molecular multiple receiver communication systems

    Çok alıcılı moleküler iletişim sistemlerinde tasarım, analiz, ve kanal modellemesi

    GÖKBERK YAYLALI

    Yüksek Lisans

    İngilizce

    İngilizce

    2022

    Elektrik ve Elektronik MühendisliğiBoğaziçi Üniversitesi

    Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı

    PROF. DR. ALİ EMRE PUSANE

  2. Elektronik harp sistemi ile konum belirleme: Deniz gözetleme istasyonları için stratejik yerleşim planları

    Position determination with electronic warfare system: Strategic location plans for maritime surveillance stations

    CANBERK BERBER

    Yüksek Lisans

    Türkçe

    Türkçe

    2024

    Endüstri ve Endüstri Mühendisliğiİstanbul Teknik Üniversitesi

    Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı

    PROF. DR. ÖZGÜR KABAK

  3. Urban design in education: A flexible computational spatial model

    Eğitimde kentsel tasarım: Esnek bir hesaplamalı uzamsal model

    MİRAY BAŞ YILDIRIM

    Doktora

    İngilizce

    İngilizce

    2018

    Mimarlıkİstanbul Teknik Üniversitesi

    Bilişim Ana Bilim Dalı

    PROF. DR. MİNE ÖZKAR KABAKÇIOĞLU

  4. Yapı bilgi modelleme aracılığı ile enerji etkin yapı tasarımı ve geliştirilmesi: Bir konut projesi örneği

    Energy efficient design and enhance of buildings with building information modelling: The case of a multistory residential building

    DAMLA ELBİ

    Yüksek Lisans

    Türkçe

    Türkçe

    2019

    Enerjiİstanbul Teknik Üniversitesi

    Mimarlık Ana Bilim Dalı

    PROF. DR. GÜL KOÇLAR ORAL

  5. Bina yapımında simülasyon yaklaşımıyla maliyet tahmini

    Cost estimating with simulation approach in building construction

    NİLÜFER YAYLAGÜL

    Yüksek Lisans

    Türkçe

    Türkçe

    1994

    Mimarlıkİstanbul Teknik Üniversitesi

    Bina Yapım Yönetimi Bilim Dalı

    PROF. DR. HEYECAN GİRİTLİ