Sığınma hakkı
The rights of sanctuary
  1. Tez No: 547772
  2. Yazar: OMEED NOZAD SAEED
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ İBRAHİM ÜLKER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Göç, Sığınma, Refah, Ekonomik Refah, Uluslararası Hukuk, Immigration, Asylum, Economic Prosperty, International law
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 133
Özet
Uluslararası hukuka uygun sığınma hakkı denilince aklımıza dünyadaki birçok çatışma bölgesi ve bu bölgeden ayrılmak için birçok sıkıntı ve sorunla karşılaşan halklar gelmektedir. Dünyanın belirli bölgelerinde meydana gelen yüksek, düşük veya uzun veya kısa süreli de olsa savaş ve çatışma ortamları buna neden olmaktadır. Savaş ya da çatışma durumunda halkın refah seviyesi kötüye doğru değişmekte, insanlar açlık, yoksulluk ve güvenlik gibi sorunlarla baş edemez duruma gelmektedirler. Ayrıca, halkın kendi kendine yetmez hale gelmesi, ekonomik sıkıntının katlanılmaz duruma ulaşması ile bölgede yaşayan insanlar, daha güvenli, refahın, huzurun olduğu ve çalışma ile kendi kendilerine yetebilecekleri ülkelere göç etmeye başlamaktadırlar. Bununla birlikte her göç veya sığınma talebi sadece savaş ve çatışma ortamından da kaynaklanmayabilir. Birçok ülke vatandaşları da kendi ülkelerindeki ekonomik zorluklardan dolayı geçim sıkıntısı nedeniyle, refah seviyesinin yüksek olduğu, istikrar ve güven unsurunun hakim olduğu ülkelere göç etmeyi tercih etmektedirler. Son yıllarda bilhassa 2010 yılından sonra Türkiye daha önce göç'e maruz kalan halkların geçiş güzergahı iken, artan refah seviyesi ile birlikte göçmen ve Sığınmacı kabul etme açısından hedef ülke haline gelmiştir.
Özet (Çeviri)
When we say the right of asylum in accordance with international law, there are many conflict zones in the world and many people who face many problems and problems to leave this region. The reason for this is the war and conflict environments that occur in certain parts of the world in high, low or long or short term. In the case of this war or conflict, the welfare of the population changes from one to the other, and people are unable to cope with problems such as hunger, poverty and, more importantly, security. However, when the people become self-sufficient and the economic distress reaches to a great extent, people in the region begin to migrate to countries where they can be self-sufficient by working safer, welfare, peace and economy. However, each immigration or asylum request may not be caused by war and conflict. Many of the citizens of many countries, leaving their countries and having a high level of prosperity because of the economic difficulties in their own countries. There are many people who came to Turkey the status of immigrants from African and Asian countries.