Reflexion der sozialen medien auf jugendliteratur im rahmen der Deutschen literatur
Alman edebiyatı çerçevesinde sosyal medyanın gençlik edebiyatına yansıması
  1. Tez No: 548146
  2. Yazar: DİLAY ÖZDEMİR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YILMAZ KOÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Alman Dili ve Edebiyatı, German Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Sosyal medya, Teknolojik unsurlar, Alman gençlik edebiyatı, Alfred Wallon, Sterben kann ich morgen noch, eser analizi, Social media, Technological elements, German youth literature, Alfred Wallon, Sterben kann ich morgen noch, work analysis
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Almanca
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Alman Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Alman Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 151
Özet
Bu çalışmada sosyal medya ve alman gençlik edebiyatı detaylı bir şekilde işlenip, sosyal medya'nın alman gençlik edebiyatı için önemli bir yere sahip olduğu ortaya konmuştur. Çalışmanın uygulama kısmında gençlerin sosyal medya sitelerini kullanım amacı ve dünya genelinde en sık kullandığı siteler tespit edilmeye çalışılmış ayrıca gençler üzerine eserler kaleme alan alman yazar Alfred Wallon'la 14.08.2017 tarihinde yapılan röportaj neticesinde, yazarın Sterben kann ich morgen noch başlıklı eserinde teknolojik unsurları nasıl kullandığı analiz edilmiştir. Ayrıca, bu bölümde Türkiye'de Selçuk Üniversitesinde alman dili ve edebiyatı ve karşılaştırmalı edebiyatı bölümü ve almanca hazırlık sınıfı öğrencilerine ve almanya'da yaşayan bazı gençlere, alman gençlik edebiyatı için sosyal medya'nın ne derece önemli olduğunu belirleyebilmek amacıyla, bir anket çalışması uygulanmıştır. Bu sonuçlardan ise, sosyal medya'nın alman gençlik edebiyatı için büyük bir etkiye sahip olduğu kanısına varılmıştır. Alman gençlik edebiyatı çerçevesinde ise yazarların eserlerini kaleme almadan önce sosyal medyadan yararlandığı ya da genç okuyucuların cinsiyete ya da yaş sınıflamasına bağlı olmaksızın eserleri ediniminden kendi edebi paylaşımına kadar sıklıkla bu medyanın esiri olduğu görülmüştür.
Özet (Çeviri)
SUMMARY In this study, social media and German youth literature have been studied in detail and it is seen that social media plays a significant role in German youth literature. In the application part of the study, the purpose of using social media sites of young people and the most frequently used sites around the world were tried to be determined and after the interview made with the German writer Alfred Wallon in 14.08.2017, who conducted many books on the youth, it is analyzed how he used technological elements in his book named Sterben kann ich morgen noch. Additionally, a survey was applied to determine the extent to which social media is important for German youth literature, on students in the department of German Language and Literature and Comparative Literature in Selcuk University, Turkey and some other young students living in Germany. From these results, it is concluded that social media has a great influence on German youth literature. From these results, it is concluded that social media has a great influence on German youth literature. In the context of German youth literature, it was seen that the authors used social media before writing their works, or that young readers were often the prisoners of this media, from the acquisition of their works to their own literary sharing, regardless of their gender or age classification.