Der gesellschaftliche einfluss der digitalisierung und dessen kritik in bezug auf das werk 'Günther hat sein Käsebrot fotografiert. 342 Freunden gefällt das: Über den sozialen Niedergang durch Smartphones und die Digitalkultur' von Andreas Hock
Andreas Hock'un 'Günther hat sein Käsebrot fotografiert. 342 Freunden gefällt das: Über den sozialen Niedergang durch Smartphones und die Digitalkultur' adlı eseri bağlamında dijitalleşmenin toplumsal etkisi ve eleştirisi / Andreas Hock's 'Günther hat sein Käsebrot fotografiert. 342 Freunden gefällt das. Über den sozialen Niedergang durch Smartphones und die Digitalkultur' the social impact and criticism of digitalization in the contextof his work.
  1. Tez No: 763212
  2. Yazar: ŞAFAK ACAR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YILMAZ KOÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Alman Dili ve Edebiyatı, German Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Dijitalleşme, Dijital kültür, Sosyal medya, Toplum eleştirisi, Akıllı telefon, Yapay zeka, Andreas Hock, Digitalization, Digital culture, social media, social criticism, Smart phone, Artificial intelligence, Andreas Hock Diese Thesis
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Almanca
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Alman Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Alman Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 100
Özet
Alman yazar Andreas Hock'un 2017 yılında yayınlanan Günther hat sein Käsebrot fotografiert. 342 Freunden gefällt das: Über den sozialen Niedergang durch Smartphones und die Digitalkultur eseri bağlamında dijitalleşmenin, dijital kültürün ve sosyal medya uygulamalarının topluma etkileri çoğulcu yöntem ve resepsiyon estetiği yöntemi yardımıyla ele alınmaktadır. Çalışma Andreas Hock'un eseri bağlamında dijitalleşmenin çocuklara, gençlere ve yetişkin bireylere ve eserde tespit edilen örnekler yardımıyla topluma etkilerini eleştirel perspektiften ele alarak, edebiyat ve sosyoloji öğrencilerine ve ülkemizde yapılan araştırmalara katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Hock'un bu eseri geçmişten günümüze, günümüzden geleceğe uzanan bir eserdir. Deneyimli yazar Hock eserinde, yeteneğini ve çağdaş meselelere olan farkındalığını ortaya koymaktadır. 12 bölümden oluşan eserde, her bölümde akıllı telefon kullanımı, teknolojinin gelişmesi ve getirdiği olumsuzluklar, Facebook, Instagram, Youtube veya Tinder gibi farklı konular ele alınmaktadır. Hock dil ve üslup ve anlatım tarzıyla esere tirajı komik nitelikler eklemekte, sanal ve gerçeğin iç içe geçtiği bir dünya tasvir etmektedir. İlk olarak bu çalışmada tez başlığında yer alan konuyla alakalı kavramlar ve bugüne kadar yapılan lisansüstü çalışmalar hakkında bilgiler verilmektedir. Daha sonra çalışmanın yürütülmesi için gerekli olan teorik temellere değinilmektedir. Sunulan teoriler daha fazla içeriğe sahip olsalar da kaynakların kendilerine atıfta bulunularak yalnızca çalışma için yararlı olan yönler vurgulanmaktadır. Toplum eleştirisinin özelliklerine göre ele aldığımız çalışmada yazar Hock ve eseri hakkında detaylı bir bilgi verildikten sonra eserden alıntılar kullanılarak yapılan tespitler ve incemeler, teorik çerçevede ele alınan bilgilerden yola çıkılarak yorumlanmaktadır. Sadece ilgili bölümler ele alındığından eserin bazı kısımları analize dâhil edilmemiştir. Son olarak, incelemesi yapılan özelliklerin ve esere yansımasının genel bir değerlendirmesini içeren“Değerlendirme ve Sonuç”bölümü sunulmaktadır.
Özet (Çeviri)
In the context of German writer Andreas Hock's Günther hat sein Käsebrot fotografiert. 342 Freunden gefällt das: Über den sozialen Niedergang durch Smartphones und die Digitalkultur, published in 2017, effects of digitalization, digital culture and social media applications on the society are discussed with the help of pluralist method and reception aesthetics. In the context of Andreas Hock's work, the study aims to contribute to literature and sociology students and research in our country by critically examining the effects of digitalization, on children, youth and adults, and on society with the help of examples identified in the work. This work of Hock is a work from past to present and from present to future. In his work the experienced writer, Hock, demonstrates his talent and awareness towards contemporary issues. In the work, which consists of 12 chapter, each chapter deals with different topics such as the use of smart phones, the development of technology and its negativities, Facebook, Instagram, YouTube or Tinder. Hock adds tragicomic qualities to the work with his language, wording and narrative style, and depicts a world where real and virtual are intertwined. Preliminarily, in this study, the concepts related to the subject in the thesis title and information about the postgraduate studies done so far are given. Then, the theoretical foundations necessary for the conduct of the study are mentioned. Although the theories presented have more content, reference is made to the sources themselves, emphasizing only those aspect that are useful for the study. After giving detailed information about the author Hock and his work, the findings and analyses made using quotations from the work are interpreted on the basis of the theses discussed in the theoretical framework. Some parts of the work were not included in the analysis since only the relevant sections were considered. Finally, the“Evaluation and Conclusion”section is presented, which includes a general evaluation of the examined features and their reflection on the work.