Social movements in the 21st century: Portrait of an aftermath from subjective perspectives
21. yüzyılda toplumsal hareketler: Kişisel bakış açılarından sonucun portresi
  1. Tez No: 553828
  2. Yazar: BEATRICE LOSKE
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ASKER KARTARI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Sosyoloji, İletişim Bilimleri, Political Science, Sociology, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Yaratıcı Hareketler, Hareket Sonrası, Gezi Sonrası, Koruma, Psikolojik Bakış Açıları, Başa Çıkma Mekanizması, Creative Leeways, Post-Movement, Aftermath of Gezi, Preservation, Psychological Aspects, Coping Mechanism
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Kadir Has Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İletişim Çalışmaları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 83
Özet
Gezi olaylarının ve hareketin sonrasının nasıl şekillendiği aşağıdaki araştırmanın odak noktasını oluşturacaktır. Bu araştırma tezinde Gezi sonrasında meydana gelen değişiklikler, etkiler ve kişisel yaklaşımlarla ilgili algıların ve açıklamaların soruları takip edilecektir. Protesto sonrası oluşan koşullar öznel ve öznelerarası perspektiflerden incelenecektir. Araştırma alanı sosyal ve politik hareketlerin sonuçlarına ve sonrasına odaklanmaktadır. Hareketten kaynaklanan değişen koşullarla bireylerin nasıl başa çıktıkları ve bu koşulların üstesinden nasıl geldikleri incelenecektir. Araştırma, materyalden elde edilen bulguları ortaya çıkarmak için içerik analiziyle incelediğim açık ve anlatıcı röportajlarıyla gerçekleştirildi. Görüşmeler İstanbul ve Berlin'de tamamlandı. Bu şekilde tematik çerçevede çeşitli bakış açıları sağladım. Ayrıca, bir saha günlüğü tuttum, fotoğraflar çektim ve araştırma konusuyla ilgili gayrı resmi bir söyleşi yaptım. Görüşme yaptığım kişiler doğrudan veya dolaylı olarak Gezi ile ilgilenen sanatçılar, aktivistler, akademisyenler ve anlatıcılardan oluşan bir gruba ait olan kimselerdir. Sonuçların odağı, Gezi hareketinden referans olarak ele aldığım öze ve esasa dayanmaktadır. Bunun ötesinde, farkındalık, denge eksikliği, güç ve koruma gibi psikolojik bakış açıları önemlidir. Bu araştırma, hareket sonrası oluşan ağırlaştırıcı bir yörüngeyi betimlemektedir.
Özet (Çeviri)
How the aftermath and post-movement was shaped in the case of Gezi will be the focus on the following research report. This research paper pursues questions regarding perceptions and descriptions of the Gezi aftermath in respect of changes, effects and personal approaches to them. Post-protest circumstances will be examined from subjective and inter-subjective perspectives. The field of research regards social and political movements with a focus on the consequences, the aftermath. It will be examined how individuals deal and cope with changing conditions as result from the movement. The research was conducted with open, narrative interviews which I examined with content analysis to reveal the findings from the material. Interview sessions were done in Istanbul and Berlin. In this way, I ensured various perspectives on the thematic frame. Furthermore, I wrote a field diary, took photographs and had informal conversation regarding my research topic. My interviewees belong to the group of artists, activists, academicians and protagonists that are related directly or indirectly to Gezi. The focus of the results are essences and essentials originating from Gezi movement as point of reference. Beyond that, psychological aspects such as awareness, imbalance, strength and preservation are of importance. The research delineates an aggravating trajectory of the post-movement phase.