Eğitime empirik yaklaşımlar: Locke ve Spencer örneği
Empirical approaches to education: Case of Locke and Spencer
  1. Tez No: 556384
  2. Yazar: MUSTAFA SOLMAZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HASAN HÜSEYİN BİRCAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Felsefe, Philosophy
  6. Anahtar Kelimeler: Eğitim, pragmatizm, pozitivizm, bilgi, Education, pragmatism, positivism, knowledge
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
Eğitime Empirik Yaklaşımlar: Locke ve Spencer Örneği başlıklı tez çalışması“Giriş”ve“Sonuç”bölümleri dışında üç bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde araştırmanın amacı, kapsamı, önemi ve yöntemi açıklanmış daha sonra John Locke ve Herbert Spencer'ın hayatları ve eserlerinden kısaca bahsedilmiştir. Birinci bölümde felsefeye bir giriş yapılmış ve filozofların yaşadığı ve görüşlerini şekillendirdikleri dönem olması dolayısıyla 19. yüzyılı felsefi açıdan öne çıkaran pragmatizm ve pozitivizm ve eğitime yansımaları genel olarak incelenmiştir. İkinci bölümde Locke'ın insanın eğitimi, yabancı dil ve dil bilgisinin öğretimi ile ilgili görüşleri ele alınmıştır. Üçüncü bölümde Spencer'ın düşünce sistemi ve eğitim görüşleri ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
The Thesis entitled Empirical Approaches to Education: Case of Locke and Spencer consists of three chapters with the exception of“Introduction”and“Conclusion”. In the introduction, the purpose, scope, importance, and method of the research are explained and then the lives and works of John Locke and Herbert Spencer are briefly mentioned. In the first chapter, as the 19th century was the period that philosophers lived in and shaped their views and philosophies, pragmatism and positivism highlighting that century philosophically and their reflections on education were studied in general. In the second chapter, Locke's views on human education, foreign language, and language teaching are discussed. In the third chapter, Spencer's thought systems and educational views are discussed.