A Method for finding final weights of customer requirements in quality function deployment
Kalite işlev konuşlandırmasında müşteri gereksinimlerinin son ağırlıklarını bulmak için bir metod
- Tez No: 56576
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÜLSER KÖKSAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Kalite İşlev Konuşlandırması, Kalite Evi, Kıyaslama, Analitik Hiyerarşi Süreci, Grup Kararı, Çok Kriterli Karar Verme IV, Quality Function Deployment, House of Quality, Benchmarking, Analytic Hierarchy Process, Group Decision, Multicriteria Decision Making. Ill
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 102
Özet
oz KALİTE İŞLEV KONUŞLANDIRMASINDA MÜŞTERİ GEREKSİNİMLERİNİN SON A?IRLIKLARINI BULMAK İÇİN BİR METOD Fındıkoğlu, Özlem Aylin Yüksek Lisans, Endüstri Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Asst. Prof. Dr. Gülser Koksal Ocak 1996, 91 sayfa Kalite İşlev Konuşlandırmasında (KİK), Kalite Evindeki karar matrisi incelenmiştir. Kıyaslama verileri ve müşteri gereksinimleri listesi kullanılarak bu gereksinimlere ağırlık vermek için bir metod önerilmiştir. Bu metoda göre bir KİK takımı müşteri gereksinimleri listesini güncelleştirir, bu müşteri gereksinimlerini müşteriler ve KİK takımı Analitik Hiyerarşi Süreci kullanarak ayrı ayrı ağırlıklandırır. Bu ağırlıklar önce kendi aralarında (biri müşteriyi diğeri KİK takımım temsil eden) iki ayrı ağırlık kümesine birleştirilir, sonra da müşteri gereksinimlerinin son ağırlıkları, bu iki veri kümesi birleştirilerek bulunur. Method bir skorbord sistem tasarımı üzerinde uygulanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A METHOD FOR FINDING FINAL WEIGHTS OF CUSTOMER REQUIREMENTS EV QUALITY FUNCTION DEPLOYMENT Fındıkoğlu, Özlem Aylin M. S., Department of Industrial Engineering Supervisor: Assist. Prof. Dr. Gülser Koksal January 1996, 91 pages Decision matrix of the House of Quality of Quality Function Deployment (QFD) is studied. A method is proposed to give weights to customer requirements given benchmarking data and list of customer requirements. In this method, the list is updated by a QFD team; customers and the QFD team separately give weights to updated list of requirements using Analytic Hierarchy Process (AHP). Their weights are first combined into two sets of weights (one representing the customers, the other representing the QFD team), then the final weights of customer requirements are found by the aggregation of these two sets of data. This method is illustrated on design of a scoreboard system.